open-navfaktor-logo
search
Ne planira stati
Samohrani otac posvojio petero djece s poteškoćama u razvoju
Prvo dijete posvojio je s 21 godinom, otada je prošlo devet godina i sada ih je petero, a on kaže da ne planira stati samo na tome
15.06.2019. u 16:47
get url
text

Samohrani otac Ben Carpenter tvrdi kako je oduvijek znao da želi čim prije imati djecu. Kada je napunio 21. godinu odlučio je posvojiti prvo dijete, i to ono sa posebnim potrebama upravo zbog toga što je radio u školi za djecu i odrasle s poteškoćama u razvoju.

- Mislio sam da me neće prihvatiti kao kandidata za usvajanje djece zato što sam samac - objašnjava Ben i dodaje kako ga je služba za posvajanje baš zbog toga prihvatila, a dodatni plus je bilo i njegovo radno iskustvo.

Prvo dijete posvojio je s 21 godinom, otada je prošlo devet godina i sada ih je petero, a on kaže da ne planira stati samo na tome. Za sada se brine o tri dječaka i dvije djevojčice. Dječak Jack ima autizam, Joseph Downov sindrom, dok najmlađi dječačić Noah boluje od rijetkog sindroma i ozbiljnih urođenih defekata koji utječu i na ruke i noge, prenosi Daily Mail.

- Noah je super i savršeno se uklapa u našu porodicu i, da budem iskren, osjećam se kao da je uvijek sa nama - tvrdi Ben.

Djevojčice su Ruby i Lily, Ruby ima Pierre Robinov sindrom i ograničenu upotrebu ruku zbog nedostatka kostiju, a Lily je gluha. Ben priča kako žive u idiličnoj porodičnoj atmosferi, pogotovo jer se sva braća i sestre jako brinu za Nou, a najviše doprinosi Lily koja je posebno majčinski nastrojena i pomaže nahraniti Nou i ostale stvari koje idu uz to.

Uz petero djece, Ben nema vremena baš posvetiti se partnerici, pa je tako ni ne traži. Vezu ne planira uskoro imati jer je sretan sam, a i njegova djeca će mu uvijek biti na prvom mjestu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.