Ovim trijumfom izabranici trenera Vinka Marinovića dodatno su se učvrstili na liderskoj poziciji premijerligaške tabele i tako ostvarili najbolji start u historiji kluba.

Sarajevo je nastavilo niz bez poraza, jer je ostalo jedina ekipa bez poraza u ovoj sezoni. Da će tako ostati i nakon duela sa Krupom dalo se naslutiti u uvodnim minutama. Prvu priliku za Sarajevo bilježimo u 3. minuti  kada je Rahmanović odigrao povratnu za Handžića, a ovaj traljavo šutirao.

Ipak, već u narednom napadu Krupa je kapitulirala. Velskoski je izborio penal, a sa bijele tačke siguran je bio Tatar. Ovim golom reprezentativac BiH preuzeo je lidersku poziciju na listi strijelaca - 7 golova u ovoj sezoni.

Sredinom poluvremena još jedna velika prilika za Sarajevo. Nakon ubacivanja Rahmanovića nisu se najbolje snašli Handžić i Tatar. Potom je Kolak krajnjim naporom zaustavio pokušaj Dupovca, a onda novi gol. 

Rahmanović je pokušao centrirati, ali je lopta zakačila jednog protivničkog igrača, prevarila Kolaka i završila u mreži iza njegovih leđa. Ujedno, to je bio rezultat prvog dijela utakmice.  

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je i bilo, riješio je Rahmanović svojim drugim golom u 49. minuti. Rahmanović je započeo i završio akciju, a asistent je bio Velkoski. 

U 64. minuti Sarajevo je pogodilo prečku. Glavom je šutirao Handžić, ali je Kolak uz pomoć okvira gola ovaj put spasio svoj tim.

Do kraja meča Bordo tim je rutinski odradio posao i sačuvao je prednost. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore