open-navfaktor-logo
search
Po zahtjevu direktorice
Samra Džaferović Šarenkapa, majka koja je zbog ispričnice okrenula "broj telefona": Javno se izvinjavam...
Nakon što je iznijela svoja iskustva koja je doživjela u Domu zdravlja Centar u Sarajevu, čekajući ispričnicu za dijete koje je prebolovalo COVID-19, a Faktor to objavio, našoj redakciji ponovo se obratila, ovog puta sa imenom i prezimenom Samra Džaferović Šarenkapa, navodeći "kako direktorica spomenute zdravstvene ustanove zahtijeva javno izvinjenje, odnosno demanti".
06.10.2022. u 11:12
get url
text

- Ovim putem javno se izvinjavam, dijelom zato jer osjećam potrebu za tim, a dijelom da ne nastrada osoba koja mi je pomogla. Jako mi je žao što je do ovoga došlo, što bi zbog mene i mog djeteta posljedice mogla snositi nevina osoba. Zato se izvinjavam i molim direktoricu da ne kažnjava jedinu osobu koja me je saslušala i pomogla mi, koja je spriječila veći sukob sa šeficom Odjela i da ja bolesna opet dolazim jer, kao što sam napisala, svojim nerazumijevanjem ste me natjerali da više puta dolazim, iako imam koronu i iako sam ispoštovala vašu proceduru, odnosno telefonski kontaktirala dom zdravlja i obavijestila o bolesti djeteta. Jasno mi je da je do problema došlo usljed loše komunikacije između osoblja doma zdravlja i pacijenta, izazvanog velikim obimom posla kojeg imate i kojem sam svjedočila. Nadam se da ćete uzeti u obzir da je moje pismo napisano u afektu, da ga je pisala jedna umorna i bolesna majka koja od istog nije očekivala nikakav odgovor i rezultat, pa da zbog moje greške nećete kažnjavati jedinu osobu u vašoj ustanovi koja se ponijela kao čovjek i zdravstveni radnik - stoji u tekstu koji potpisuje Samra Džaferović Šarenkapa.

VEZANI TEKST - Danima pokušavala dobiti ispričnicu za dijete koje je bilo bolesno, na kraju morala "okrenuti jedan broj telefona"

Podsjetimo, u anonimnom pismu majka sedmogodišnjeg dječaka, koji je prebolovao COVID-19, između ostalog, napisala je "kako je morala okrenuti jedan broj kako bi dobila ispričnicu za dijete koje je sedam dana bilo odsutno sa nastave".  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.