open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Sanacija saobraćajnice u ulici Braće Begić koštat će oko 260 hiljada maraka
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa savjetnikom Mustafom Resićem i pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem obišao lokaciju gdje su u toku radovi na sanaciji saobraćajnice u ulici Braće Begić na Koševskom Brdu.
02.09.2020. u 14:18
get url
text

Ovaj projekat u cjelosti finansira Općina Centar u čijem je budžetu osigurano 258.900 KM za ovu namjenu, navodi sed u saopćenju Općine Centar.

U prvoj fazi projekta, predviđeno je mašinsko frezanje kompletne saobraćajne konstrukcije i uklanjanje oštećenog asfalta na lijevoj strani trotoara. Planirana je i zamjena oštećenih ivičnjaka i ugradnja novih, te polaganje novog asfalta duž saobraćajnice i trotoara. Popravit će se i oštećena ograda i uraditi nivelacija šahtova, šibera i slivnika. U drugoj fazi projekta od početka ove ulice, odnosno od raskrsnice sa ulicom Antuna Hangija, bit će izvedeni radovi na isti način kao i u prvoj fazi. 

Bit će ugrađeni novi slivnici za odvod površinskih voda, na šest šahtova će se ugraditi novi poklopci od livenog željeza koji mogu podnijeti teška vozila. Prilikom ugradnje novih betonskih ivičnjaka bit će postavljeno 206 metara standardnih, te 721 metar izdignutih ivičnjaka s ciljem sprečavanja nepropisnog parkiranja motornih vozila.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.