open-navfaktor-logo
search
Bh. reprezentativac
Saničanin: Sa Ivaylom Petevom je sve na nivou, najviše žalim zbog...
Bh. reprezentativac Siniša Saničanin u razgovoru za portal MeridianSportBH govorio je, između ostalog, o atmosferi u reprezentaciji BiH, o planovima za budućnost, ali i o Rudaru iz Prijedora, klubu u kojem je počeo profesionalnu karijeru.
08.05.2022. u 14:11
get url
text

- Čast je igrati za reprezentaciju BiH, to znači da ste jedan od najboljih u toj zemlji. Tako da trudim se da dam sve od sebe i da dam svoj maksimum. Mnogo mi to znači. Nadam se da ćemo u budućnosti bilježiti još bolje rezultate kakvi se od nas i očekuju - kazao je Saničanin za MerdianSportBH.

Zmajevi već u junu imaju priliku u Ligi nacija da pokažu svoj kvalitet, a Saničanin se nada da će sve biti kako treba.

- Atmosfera na okupljanjima je zaista pozitivna i ne mogu da se požalim. Stvarno među nama igračima je sve kako treba, vlada porodična atmosfera. Naravno kao i sa selektorom Ivaylom Petevom sve je na nivou. Jedino što ostaje žal za tim rezultatima, jer se sve gleda kroz rezultate u fudbalu.

U nekim utakmicama mogu reći da nismo imali sreće i da nas je sreća malo pogledala sve bi bilo drugačije. U reprezentaciji ima dosta igrača sa velikim karijerama, naša velika imena i od svakog od njih mogu nešto da naučim - poručio je fudbaler Partizana.

Dobrim igrama u reprezentaciji i Partizanu, Saničanin je došao na prag transfera u neku od najjačih evropskih liga. Spominjali su se mnogi klubovi, ali on se ne zamara tim špekulacijama.

- Stvarno sam zadovoljan situacijom u Partizanu, i ne mogu to da krijem. Tek sam godinu ovdje i jedino što gledam u budućnosti jeste da ovu sezonu završim kako treba. U budućnosti ne razmišljam o nekom klubu, a ako se desi, desi se. Ako ne, meni je ovdje zaista super. Naravno nakon nekog izvjesnog vremena nadam se da će biti i neki veći transfer, ali sada da mi je to neki prioritet i nije. Bitno mi je da ovdje igram dobro i da mi je sve sa zdravljem sve u najboljem redu i da bilježimo dobre rezultate - kazao je Saničanin.

Saničanin je svoju karijeru počeo u Rudaru iz Prijedora, kao i Aleksandar Jovičić, a o periodu provedenom u ovom klubu ima samo lijepo sjećanje.

- Lijepa su sjećanja na Rudar Prijedor. To je bilo doba kada smo igrali i tada smo imali finu ekipu, fino druženje, sa mnom je bilo dosta drugara iz djetinstva sa kojima sam zajedno prešao u seniorsku ekipu. Imam lijepo sjećanje na taj period. Aleksandar Jovičić i ja smo bili u omladincima, nakon toga zaigrali u prvom timu, a onda su nam se putevi razišli i svako je otišao na svoju stranu. Prošlo ljeto smo se sreli u reprezentaciji, ali svih ovih godina održavamo kontakt i čujemo se povremeno - dodao je Saničanin.  

 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.