Šanse hrvatske uzdanice na Eurosongu: Houdeku kladionice ne predviđaju ulazak u finale

Objavljeno: 18.03.17 u 16:07

Na listi najvećih favorita za prvo mjesto na Evroviziji uvjerljivo drži Talijan Francesco Gabbani, a druga je Belgijanka Blanche.

Houdek: Ne smiješi mu se finale
Houdek: Ne smiješi mu se finale

Premda se hrvatska muzička struka uglavnom pozitivno izjasnila o njihovoj ovogodišnjoj evrovizijskoj predstavnici, pjesmi “My friend” te autoru i interpretatoru Jacquesu Houdeku, to mišljenje, očito je uvidom u poredak na eurovizijskim kladionicama, ne dijeli i ostatak svijeta.

Houdek se, naime, na kladionicama koje predviđaju poredak izvođača i kompozicija na majskom Eurosongu u Kijevu nalazi na trideset i četvrtoj poziciji, a prema kladioničarskim predviđanjima ishoda polufinala, Hrvatska neće vidjeti evrovizijsko finale.

Inače, prvo mjesto na kladionicama suvereno drži italijanski predstavnik Francesco Gabbani. Druga je Blanche iz Belgije, a slijede Švedska, Bugarska i Portugal, dok se na sedmom mjestu trenutno nalazi srpska predstavnica Tijana Bogičević. Makedonka Jana Burčeska zauzela je dvadeseto mjesto, a Slavku Kaleziću iz Crne Gore, koji je svojim nastupom u videospotu pojedince podsjetio na eurovizijsku pobjednicu Conchitu Wurst, provokacija očito nije pomogla jer se nalazi na trideset i osmom mjestu. Gori od njega je Slovenac Omar Naber, koji se nalazi na posljednjem mjestu kladionica.

Nas, naravno, neće biti u Kijevu, jer zbog nesređenog stanja u BHRT-u nismo ni odredili predstavnika za ovogodišnji Eurosong.