open-navfaktor-logo
search
Privredna komora FBiH
Šantić i Jašarspahić na čelu još četiri godine
Održana prva konstituirajuća i izborna sjednica Skupštine Privredne komore FBiH za mandatni period 2018-2022. godina
01.10.2018. u 18:24
get url
text

Danas je u Sarajevu održana je prva konstituirajuća i izborna sjednica Skupštine Privredne komore FBiH za mandatni period 2018-2022. godina. Skupštinu je otvorila Ivana Vujević, predsjednica Skupštine PK FBiH, nakon čega je usvojen dnevni red i Odluka o imenovanju Odbora za verifikaciju mandata i utvrđivanje rezultata glasanja.

Prisutne je potom pozdravio  federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, koji je istakao kako je rad Privredne komore FBiH u proteklom mandatnom periodu potvrdio svrsishodnost i potpuni smisao saradnje Komore i Vlade FBiH, sa zajedničkim ciljem da se stvori što je moguće bolji  poslovni ambijenti.

{$galerijaFotografija}

Zukić je naglasio da je aktuelna Vlada FBiH započela mnoge reformske procese, koje stvaraju pretpostavke za unapređenje poslovnog ambijenta, posebno se osvrnuvši na Zakon o poticanju male privrede i Zakon o poboljšanju poslovne infrastrukture, kao dva važna propisa koja su sektoru malih preduzeća dodatan vjetar u leđa za kvalitetnije poslovanje i pretpostavka za kvalitetnije subvencioniranje.

Ministar Zukić je čestitao predsjedniku i potpredsjedniku PK FBiH na saradnji u periodu 2014-2018. godina, izrazivši nadu da će se dobra saradnja Vlade FBiH i Komore nastaviti i produbiti i u narednom periodu.

Nakon što su jednoglasno usvojeni izvještaji Odbora za verifikaciju mandata i utvrđivanje rezultata glasanja te Komisije za izbor i imenovanje organa i članova organa PK FBiH, delegati Skupštine pristupili su glasanju za organe i članova organa Komore.

Jednoglasnom odlukom prisutnih delegata, za mandatni period 2018-2022. godina imenovani su:

- za predsjednika Skupštine PK FBiH - Bajazit Jašarević, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo

- za potpredsjednicu Skupštine - Ivana Vujević, GUMA M d.o.o. Mostar

- za predsjednika Upravnog odbora - Mirsad Zaimović, BH Telecom d.d. Sarajevo

- za potpredsjednika UO - Dario Jerković, Economic d.o.o. Vitez

- za predsjednicu Nadzornog odbora - Mia Glamuzina, Natura-Pharm d.o.o. Široki Brijeg

- za potpredsjednika NO - Zaim Buljubašić, BH Telecom d.d. Sarajevo Direkcija Tuzla

Za predsjednika i potpredsjednika Privredne komore FBiH ponovo su izabrani Marko Šantić i Mirsad Jašarspahić.

Novi/stari predsjednik PK FBiH Marko Šantić se zahvalio članovima Skupštine, ali i prisutnim predstavnicima vladinog sektora, Vanjskotrgovinske komore BiH i Udruženja poslodavaca FBiH na podršci, istakavši kako će i narednom mandatu pružati podršku reformskim mjerama koje vode ka evropskim integracijama i održavati intenzivne kontakte sa firmama iz svih dijelova FBiH.

Potpredsjednik Jašarspahić je naglasio da je rukovodstvo Komore u prethodnom mandatu uvažavalo smjernice privrede i partnera iz vladinog i nevladinog sektora, te da je ponovo imenovanje potvrda ispravnosti ovog pristupa, kao i zalaganja i truda u prethodnom periodu.

Skupština Privredne komore FBiH
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.