Saobraćajna nesreća kod Čapljine: Motociklista podletio pod automobil i poginuo

Objavljeno: 19.06.17 u 12:54 Autor: B. P.

U saobraćajnoj nesreći koja se u prijepodnevnim satima dogodila na magistralnom putu M-17 nedaleko od Čapljine, poginuo je motociklista.

FOTO: BLJESAK
FOTO: BLJESAK

Kako nam je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, saobraćajna nesreća se dogodila oko 10.45 sati u mjestu Višići, u blizini Međunarodnog graničnog prijelaza Doljani, kada je muškarac motociklom podletio pod automobil. 

- Uviđaj na mjestu događaja još traje i čeka se dolazak tužioca - kazao nam je dežurni operativni.

Nakon uviđaja će biti poznate okolnosti pod kojima je došlo do nesreće, a saobraćaj je na ovom dijelu puta potpuno obustavljen. 

Kako saznajemo, poginuo je Romeo Krešić iz Mostara. Njegovi prijatelji ispričali su nam da se Krešić jutros zaputio prema moru. U jednom trenutku mu je, kako su nam kazali, jedan automobil presjekao put, te je on, prema prvim informacijama, pokušao da ga izbjegne, udario u vozilo, a potom motorom podletio pod drugi automobil i poginuo na mjestu.

Kako su nam ispričali, Krešić je bio strastveni motociklista i cijeli život je vozio motocikl.

 - U šoku sam. Romeo je bio jedan od najboljih vozača motora u Hercegovini, čak je i obučavao druge da voze - kazao nam je potreseni Krešićev prijatelj, koji nije želio da mu objavljujemo ime.