open-navfaktor-logo
search
Snježne padavine
Saobraćajni kolaps u Sarajevu, saznajte kakva je situacija na putevima širom BiH
Intenzivne snježne padavine stvaraju velike probleme vozačima širom naše zemlje, a ista situacija je i u glavnom gradu BiH, gdje snijeg stvara poteškoće u odvijanju saobraćaja.
05.02.2020. u 18:38
get url
text

Službe za održavanje puteva čine sve kako bi se saobraćaj odvijao bez velikih problema, ali, nažalost, u tome ne uspijevaju, što potvrđuje pravi saobraćajni kolaps koji vlada u Sarajevu.

- I pored velikih padavina, za sada nije bilo većih udesa. Zabilježeno je samo nekoliko sa manjom materijalnom štetom – rekao nam je dežurni Operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Ksenija Selimović iz informativnog centra BIHAMK-a informisala nas je o stanju na putevima u našoj zemlji.

- Zbog snježnih nanosa i slabe vidljivosti saobraćaj je obustavljen za sva vozila na magistralnim putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište, na magistralnom putu Mokro-Sokolac za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, a na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo) za sva teretna vozila.

Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća i na magistralnim putevima Olovo-Kladanj (Karaula). Na magistralnom putu Sarajevo-Konjic preko prevoja Ivan Sedlo zbog čišćenja trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog snježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula) i Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) – rekla je Selimović.

Saobraćaj, kolaps saobraćaja, 05.02.2020
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.