open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva završnica
Sarajevo bez plana B, u borbu za titulu mogu se uključiti još tri tima
Dvije pobjede, remi i čak četiri poraza, uz samo dva postignuta gola dovoljan su pokazatelj da Sarajevo potresa velika proljetna kriza.
18.04.2021. u 11:53
get url
text

Tim koji je jesenas bio nepobjediv,  srušivši mnoge rekorde, sada olako rasipa bodove, što je iskoristio Borac i došao na samo dva boda zaostatka.

VEZANI TEKST - Tektonski poremećaji u svlačionici Sarajeva

Sve mečeve Sarajevo je izgubilo od ekipa iz gornjeg dijela tabele. Bordo tim su pobjeđivali Zrinjski, Široki Brijeg, Velež i Borac. Zrinjski i Borac odnijeli su puni plijen s Koševa. Sarajevo je pobijedilo tek Krupu i Široki Brijeg na Koševu po 1:0, a derbi protiv Željezničara na Grbavici okončan je bez golova. Aktuelni prvak mečeve u kojima je poražen završio je bez postignutog gola.

Dakle, trener Vinko Marinović i ekipa nisu imali odgovor nakon što se zatresla njihova mreža. Nisu imali plan B. Sarajevo na proljeće igra predvidivo, na momente sporo i bezidejno. Najbolje se to vidjelo u susretu s Borcem koji se organizovano branio, a Sarajevo je kreiralo svega dvije prave prilike. Nakon što je Zakarić postigao vodeći gol, Bordo timu kao da su potonule sve lađe, a do kraja je ostalo skoro sat igre. Streteg Sarajeva priznao je poslije poraza da je ekipi poljuljano samopoudanje.

VEZANI TEKST - Pogledajte raspored Sarajeva i Borca do kraja sezone

Jasno je da je prvak BiH mnogo izgubio odlaskom Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara. Tu treba dodati i povrijeđenog Mersudina Ahmetovića. O tome račune trebaju položiti ljudi iz menadžmenta Sarajeva.

U napad je stigao izvjesni Boris Cmiljanić, kojeg navijači nisu stigli ni upoznati na najbolji način, a Jasmin Mešanović, iako dokazan fudbaler, umjesto u napadu više vremena provodi na poziciji ofanzivnog veznjaka vodeći računa o razigravanju ekipe. Jasno je da na takav način gubi snagu koja mu je neophodna u završnici napada.

Dok se Sarajevo muči, Borac osvaja bodove. Banjalučani su, primjera radi, na proljeće osvojili 18 bodova, od maksimalnih 21.

U brobu za titulu sada se mogu uključiti još tri tima koja trenutno imaju po 45 bodova, odnosno sedam manje, uz meč manje od Sarajeva.

To su Zrinjski, koji danas gostuje na Koševu kod Olimpika, a zatim u narednom kolu dočekuje Sarajevo, a hercegovački derbi na Pecari igraju Široki Brijeg i Velež.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.