open-navfaktor-logo
search
Fokusirani na Instagram
Sarajevo do podne krije mlade igrače od medija, a poslijepodne...
Stav Fudbalskog kluba Sarajevo do sredine jučerašnjeg dana bio je da se mladi igrači ne oglašavaju u medijima. Poslijepodne se nešto promijenilo.
14.04.2022. u 10:39
get url
text

- Kažu neki mediji da sam zabranila javni nastup našim mladim igračima i komunikaciju s navijačima - poručila je na Instagramu generalna direktorica kluba Ajla Alimanović.

U svojoj objavi Alimanović je pokušala je demantirati pisanje Faktora uz poruku navijačima da prvotimce Asmira Suljića i Dala Varešanovića putem zvaničnog Instagram naloga kluba "pitaju šta god hoće".

VEZANI TEKST - Sarajevo zabranilo mladim fudbalerima istupe u medijima
 

Faktor je u ponedjeljak, dan poslije pobjede Sarajeva nad Rudarom rezultatom 6:0, zatražio razgovor s mladim Dalom Varešanovićem, dvostrukim strijelcem i u dogovoru s PR službom poslao pitanja.

Poslije dva dana šutnje, iz FK Sarajevo su odgovorili:

Poštovani,

- Zvanični stav kluba je da se Dal Varešanović i ostali mladi igrači ne oglašavaju u medijima. U aprilu nas očekuju bitne utakmice i potpuni fokus je na njima.

Ukoliko želite obaviti intervju s nekim od starijih igrača molim Vas da pošaljete novi upit. 

S poštovanjem - odgovor je koji je stigao iz kluba s Koševa, što možete vidjeti i u screenshotu maila, koji nam je jučer stigao iz FK Sarajevo.

Očito je da su u Sarajevu u međuvremenu "fokus s bitnih utakmica" skrenuli na društvene mreže. Kako će to utjecati na mlade igrače, saznat ćemo ubrzo, već u subotu kada će tim Aleksandra Vasoskog istrčati na vrući teren stadiona Pod Bijelim brijegom gdje će igrati derbi protiv prvoplasiranog Zrinjskog. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.