open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo dočekuje Borac: Utakmica koja bi mogla prelomiti sezonu
Sarajevo dočekuje Borac u derbiju 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
17.04.2021. u 08:29
get url
text

Ovaj meč mogao bi odlučiti ko će biti prvak Bosne i Hercegovine, iako će se poslije ovog susreta igrati još sedam kola. Sarajevo ima pet bodova više od Banjalučana i ukoliko slavi, jasno je da bi suficit bio teško dohvatljiv za rivale, a ukoliko Borac odnese puni plijen prava bitka za titulu tek će početi.

Bitka, ali ona psihološka, počela je onoga momenta kada je Fudbalski savez BiH odlučio na Koševo delegirati sudiju Elvisa Mujića. Drvlje i kamenje po arbitru iz Banovića osuli su navijači Sarajeva okupljeni u Udruženje Bordo prijatelji, okarakteriziravši ga kao "osvjedočenog mrzitelja" Sarajeva. Nezadovoljstvo zbog izbora Mujića iskazao je saopćenjem i Bordo tim.

VEZANI TEKST - Kada "osvjedočeni mrzitelj" sudi, Sarajevo ne gubi

Uoči utakmice najmanje se govorilo o fudbalu, a kada smo kod fudbala Sarajevo itekako oslabljeno dočekuje derbi. Vinko Marinović ne može računati na kartonirane Oremuša i Pejovića, a vjerovatno i Fanima. U tim bi se trebao vratiti Đokanović.

S druge strane, Marko Maksimović je lišen usluga Jovanovića, Milojevića i Lukića, a na raspolaganju ima Vranješa i Vojnovića.

Sarajevo i Borac igrali su dva meča ove sezone. U prvom na Koševu trijumfovao je Bordo tim 4:2, dok je u Banjoj Luci bilo 2:2. Oba susreta sudio je Elvis Mujić, arbitar i večerašnjeg susreta.

Utakmica na Koševu zakazana je za 19 sati, a prenosi je Arena Sport.

Kolo će biti otvoreno mečevima u Doboj Kaknju gdje Mladost dočekuje Tuzla City i Krupi na Vrbasu, gdje Krupa dočekuje Slobodu. Oba susreta igraju se od 15 sati.

Meč iz Doboja kod Kaknja prenosi Moja TV, a susret iz kanjona Vrbasa neće biti realiziran u direktnom prijenosu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.