open-navfaktor-logo
search
U subotu derbi
Sarajevo dočekuje Želju, kakva su očekivanja Marinovića i Sliškovića
Fudbaleri Sarajeva i Željezničar u subotu od 16.55 sati na Koševu će odigrati gradski derbi u koji ulaze sa različitim ambicijama.
29.04.2021. u 19:26
get url
text

Bordo timu je ovaj meč izuzetno važan u borbi za titulu, dok Plavi igraju za prestiž - izgubili su sve šanse u borbi za Evropu, a imaju dovoljno bodova da ne brinu o opstanku.

- Derbi je posebna utakmica koju ima svoju tradiciju koje su ispisivale generacije ispred nas. Ima svoju određenu draž i derbi je uvijek specifičan. To je utakmica u kojima forma igrača ili ekipe ne znači puno, jer obično svi igraju s velikom angažovanošću i motivisanošću.

Ali, ono što je bitno jeste da te utakmice obično odlučuju neki sitni detalji i mora se biti skoncentrisan svih 90 i nešto minuta i ukoliko se to ostvari onda sigurno se može očekivati pozitivan rezultat - kazao je Vinko Marinović, trener Sarajeva, u najavi derbija za zvaničnu stranicu FSBiH.

S druge strane Blažu Sliškoviću, treneru Željezničara, ovo će biti debi u sarajevskim derbijima.

- Derbi ko derbi, sigurno od značaja za jednu i drugu ekipu. Za Sarajevo mnogo više nego za nas s obzirom na tabelu, ali sam mišljenja da nema izrazitog favorita.

Mislim da će na Koševu biti izjednačena utakmica gdje će i jedan i drugi tim pokušati doći do pobjede. Pripremamo se ozbiljno, znamo koliko nam znači, kako navijačima tako i nama u klubu - poručio je Slišković.

Utakmicu će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, a utakmicu će direktno prenositi Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.