open-navfaktor-logo
search
Gradski rivali
Sarajevo dovodi Džafića i Mulahusejnovića, a Željo Beganovića
Prijalezni rok u bosanskohercegovačkim fudbalskim klubovima u punom je jeku.
19.06.2022. u 16:00
get url
text

Do starta sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostalo je malo vremena pa se užurbano radi na sklapanju igračke križaljke.

Sarajevo je dosta aktivno na tržištu poslije dolaska Feđe Dudića.

Klub bi u narednim danima trebao predstaviti još dva pojačanja.

Jedan od najboljih igrača Tuzla Cityja iz prošle sezone Adnan Džafić dogovorio je sve uvjete s Bordo timom i uskoro bi trebao staviti potpis na ugovor. Dudić je pronašao i pojačanje u napadu. Dres Sarajeva trebao bi zadužiti 24-godišnji Nardin Mulahusejnović.

Bivši mladi reprezentativac BiH trenutno je član Mure, a s Dudićem je svojevremeno sarađivao u GOŠK-u. Ponikao je u Bratstvu iz Gračanice, bio je član kadetske selekcije Želje, zatim se ponovo vratio u Bratstvo i zaigrao za prvi tim. Iz Bratstva je prešao u Zrinjski pa otišao na posudbu u GOŠK, potom se otisnuo u Maribor. U Sloveniji je igrao još za Koper, a posljednja stanica mu je Mura.

Mulahusejnović je prošle sezone imao 31 nastup za Muru u svim takmičenjima, a dao je četiri gola. Problem u poslu moglo bi predstavljat to što napadač ima ugovor s Murom do 2024. godine...

Za razliku od Sarajeva, Željo je manje aktivan na fudbalskoj pijaci. U skladu s trenutnim mogućnostima.

Na Grbavicu će se po svemu sudeći vratiti Dženis Beganović. On je prošle sezone bio član Slobode, s kojom se nije dogovorio oko novog ugovora. Za Tuzlake je ukupno odigrao 62 meča i 11 puta se upisivao u strijelce.

Beganović je dobro poznat navijačima Plavih, a za Želju je u 54 utakmice dao devet golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.