open-navfaktor-logo
search
Međunarodno takmičenje
Sarajevo: Evald Krnić iz Crne Gore pobjednik šestog Cliff Diving Bentbaša
Sarajevo je ove godine po šesti put bilo domaćin skokova sa litice na Bentbaši, odnosno takmičenja Bentbaša Cliff Diving 2020. Prvo mjesto pripalo je Evaldu Krniću (Crna Gora), drugo mjesto Mustafi Šariću (BiH), a treće Sanjinu Zejnilagiću (BiH). 
22.08.2020. u 16:05
get url
text

Organizator Cliff Divinga Bentbaša 2019 je kao i ranijih godina bilo Udruženje za promociju sporta i turizma SporTur, a učestvovalo je 15 takmičara iz BiH, Crne Gore i Srbije.

Iako je manifestacija prošle godine promijenila sistem takmičenja prema kojem skakači nadmeću u dvije kategorije, "lasti" i high divingu, odnosno figurativnim skokovima u vodu, ove godine izvedeni su samo tradicionalni skokovi, s obzirom da su skakači iz evropskih zemalja koji izvode figurativne skokove spriječeni pandemojom da dođu u Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Odlukom žirija, najbolje ocjene danas u Sarajevu dobio je crnogorski skakač Evald Krnić, a pratili su ga bh. skakači Mustafa Šarić iz Zenice i Sanjin Zejnilagić iz Sarajeva.

Podsjetimo da je šesti Cliff Civing Bentbaša održan uz poštivanje važećih mjera uvedenih zbog pogoršane COVID-19 epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, odnosno uz poštivanje mjere kojom je na otvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje ne više od 100 ljudi.

Skokovi na Bentbaši izvodili su se sa platforme koja je na visini 18 metara, a dubina vode je četiri metra.

Bentbaša cliff diving, skokovi, 22.08.2020.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.