Sarajevo: Goethe-Institut BiH sutra otvara Info-centar

Objavljeno: 08.01.17 u 13:40

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine sutra će u Sarajevu otvoriti Info-centar, pa su pozvali na "Dan otvorenih vrata" u svom Centru za kurseve.

"Danom otvorenih vrata" i raznolikim programom, Goethe-Institut slavi otvaranje svog Info-centra.

Direktorica Goethe-Instituta Charlotte Hermelink otvorit će Centar, a prisutnima će se obratiti, između ostalih, Natascha Garloff-Jonkers iz Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini i direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina.

U nastavku programa bit će održana probna nastava za odrasle i djecu, savjetovanje i korisne upute u vezi s učenjem njemačkog jezika, kao i informativne manifestacije o kursevima njemačkog jezika, jezičkim ispitima, mogućnostima studiranja u Njemačkoj i dobijanja stipendija.

- Presretna sam što ćemo otvaranjem Info-centra polaznicama naših kurseva, osim učenja njemačkog jezika, sada moći ponuditi dodatne prateće besplatne sadržaje, kao što je savjetovanje o učenju od nastavnika, informacije o Njemačkoj, te mnoge dodatne materijale za učenje njemačkog jezika - kazala je Hermelink, saopćeno je iz Goethe-Instituta.