open-navfaktor-logo
search
Priznanja zaslužnima
Sarajevo Halal Fair: Pojedincima i firmama dodijeljene sajamske nagrade
SHF 2018 organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i Islamskom razvojnom bankom (IsDB) okupio je učesnike iz više od 40 zemalja, te oko 100 izlagača iz cijelog svijeta
29.09.2018. u 11:13
get url
text
Dodijeljene nagrade i priznanja na Sarajevo Halal Fairu

Trećeg dana Sarajevo Halal Faira (SHF) 2018. održana je ceremonija dodjele sajamskih nagrada pojedincima i firmama koji su doprinijeli razvoju halal industrije u Bosni i Hercegovini i regiji.

Nagrada za najveći broj halal certifikovanih proizvoda, više od 900, dodijeljena je AS HOLDING-u. Nagrada za izuzetan doprinos razvoju halal industrije u BiH dodijeljena je Midhatu Jašiću, Amiru Sakiću i Institutu za standardizaciju BiH.

Nagrada za izuzetan doprinos razvoju halal industruje u regiji, izuzevši BiH, dodijeljena je predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću. Nagradu je preuzeo Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za cerificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj. Rekao je da je muftija Hasanović bio jedan od prvih članova Upravnog odbora Agencije za certificiranje halal kvalitete.

{$galerijaFotografija}

"Meni je drago da smo primili nagradu i općenito mi je drago da se u Sarajevu organizuje jedan ovakav događaj. Smatram da takvi događaji i trebaju biti u Sarajevu. Nadam se da ćemo u budućnosti rasti i da će biti više povezivanja kupaca i jačanja privrede naše regije", dodao je Dugonjić.

Nagrada za najbolji štand, po izboru publike i posjetilaca, dodijeljena je UKA komercu iz Makedonije, a Adem Abazi, direktor kompanije, izjavio je za AA da je cijela ekipa u Sarajevu.

"To je naša sreća. U ovo je uključena cijela ekipa. Radom se može sve postići. Halal cerifikat je mnogo bitan jer ljudi sada znaju šta je halal. Halal nije samo u vjerskom smislu važno nego halal znači zdrava i čista hrana", pojasnio je Abazi.

Poručio je da je halal proizvod bez konkurencije.

SHF 2018 organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i Islamskom razvojnom bankom (IsDB) okupio je učesnike iz više od 40 zemalja, te oko 100 izlagača iz cijelog svijeta.

Tokom tri dana trajanja SHF 2018 omogućeni su susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Libije, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Organizatori su BBI banka, Islamska razvojna banka i Islamska zajednica u BiH. Globalni medijski partner prvog SHF-a je Anadolu Agency (AA). SHF završava danas dodjelom priznanja najuspješnijim učesnicima.

Sarajevo falal fair, dodjele nagrada i priznanja
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.