Sarajevo InHoReCa Confest: Booking ekskluzivno prezentira inovacije koje priprema

objavljeno: 04.05.2018. u 14:44

Prvi InHoreCa Confest održat će se 8. i 9. maja u privrednom centru Skenderija u Sarajevu, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Odličan geografski položaj, netaknute prirodne ljepote, gostoprimstvo i turistički potencijali Bosne i Hercegovine, našoj zemlji garantuju odlične preduslove da postanemo jedna od najvažnijih turističkih destinacija u Evropi. Hotelijerstvo i ugostiteljstvo je pokretačka snaga turističke privrede, a našoj zemlji je potreban mnogo snažniji zamah u ovoj industriji.

Da li je  naše tržište spremno za inovacije i  prilagodbu novim tehnologijama i standardima, saznat ćemo na prvom InHoreCa Confestu, koji će se održati u Sarajevu.  Naime, u organizaciji marketing agencije “Altermedia” i magazina “InHoReCa”,  8. i 9. maja 2018. godine, u privrednom centru Skenderija, održat će se prvi InHoReCa Confest, koji će biti svojevrstan spoj sajma, festivala i konferencije.

Tokom dva dana trajanja festivala, posjetitelji će moći vidjeti promocije nekih od najvećih domaćih i regionalnih kompanija, hotela, restorana i turističkih zajednica, na kojima će turistički djelatnici, ugostiteljski obrtnici, ali i svi oni koji se žele okušati u ovom zanimljivom poslu, moći proširiti svoja znanja i iskustva.

Na InHoReCa Confestu su planirani i bogati popratni programi s nizom odličnih predavanja vrhunskih stručnjake iz HoReCa industrije, kao i zanimljivim panel diskusijama, te degustacijama, prezentacijama i zabavnim sadržajima.

Svakako izdvajamo panel diskusiju na kojem će predstavnici turističkih organizacija bh. gradova govoriti o aktuelnim problema, koliko se može utjecati na promjene i koliko se one sprovode, te da li zakon dopušta razvoj određenih aktivnosti u svrhu poboljšanja turističke i gastronomske ponude.

Specijalni gost drugog dana festivala je direktorica najposjećenije online platforme za rezervacije Booking za Hrvatsku Ivana Barešić, koja će nam otkriti koje inovacije nam ova platforma priprema u skoroj budućnosti. Svi koji žele poboljšati booking za svoje, hotele, apartmane i prazne stambene prostore, preporučujemo da poslušaju ovo izlaganje.

Vrhunska turistička usluga ovisi o vrhunskom kadru, a koliko je naš kadrovski potencijal kompetentan u hotelima i restoranima i kako s vrši kvalitetna edukacija, govorit će nam Emir Dervišević iz programa Prilika Plus. O značaju edukacije u savremenim hotelima upoznat će nas rade Samčević iz HT Agencije, a Ismir Omeragić iz agencije Valicom govorit će o razvoju uslužnih djelatnosti i procesa u svrhu poboljšanja zdravlja i novih načina za učinkovitiji odmor gostiju. Koliko je važna digitalizacija procesa u ugostiteljstvu, brža usluga i kontrola cjelokupnih procesa upoznat će nas Edin Branković.   

InHoReCa Confest organiziran je u dvije cjeline i to stručno-edukativni sadržaji koji su namijenjeni svima koji žele da usvoje nova znanja i čuju nove trendove, te neformalno-zabavni sadržaji sa mnogobrojnim degustacijama, druženju, muzičkim nastupima i networkingu.

Tako će posjetioci, prvi dan festivala, imati priliku prisustvovati  Gastro Forumu i Bear & Spirits Show na kojem će moći uživati u zanimljivim gastro prezentacijama bh. kuhara i barmena, dok će drugi dan biti ispunjen opuštenim druženjem uz pića i slatke delicije izlagača festivala te muzičko-zabavni program na Coffe & Sweet Show-u.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.