open-navfaktor-logo
search
Posljednji polufinalista
Sarajevo izbacilo Zrinjski iz Kupa BiH i tako se revanširalo za prvenstveni poraz
Fudbaleri Sarajeva posljednji su polufinalista Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras savladali Zrinjski s 1:0.
10.03.2021. u 20:22
get url
text

Od prve minute susreta na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" aktuelni prvak je krenuo ofanzivno ka golu Mostaraca, a Plemićima je u trećoj i petoj minuti zaprijetio Jasmin Mešanović, no ostalo je 0:0.

Izabranici Vinka Marinovića, kojeg zbog zdravstvenih problema večeras nije bilo na klupi Bordo tima, željeli su dokazati da je poraz koji su prije nekoliko dana doživjeli od Zrinjskog u prvenstvu bio samo loš dan i ništa više.

Zrinjski je defitivno poremetila povreda Bilbije kojeg je već u 20. minuti morao zamijeniti Sergej Jakirović, a na teren je poslao Pušića.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do 37. minute kada je Haris Handžić pobjegao gostujućoj odbrani poslije duge lopte Dupovca i rutinski matirao Varvodića za 1:0.

Četiri minute kasnije centarfor Sarajeva ponovo je bio u prilici, a nakon što je loptu poslije kornera okrznuo glavom ona je otišla pored gola.

Miminalnom prednošću Sarajevo je otišlo na pauzu.

U 63. minuti domaćin je mogao skupo platiti nesporazum Miličevića i Kovačevića nakon jedno povratne lopte koju je odigrao stoper Sarajeva, no Ivančić nije uspio doći do lopte. Sve što je iz ove situacije dobio Zrinjski je korner.

Šesnaest minuta prije kraja Zrinjski je ostao s deset igrača nakon što je Gačić kao posljednji igrač odbrane na nedozvoljen način zaustavio Handžića.

Plemići su imali dosta sreće jer je iz slobodnjaka kojeg je izborio napadač Sarajeva Hebibović pogodio prečku.

Kako je ovoga puta igrao Zrinjski najbolje govori podatak da su 81. minuti utakmice uputili šut ka golu Sarajeva, šutirao je Mašić.

Do kraja utakmice Bordo tim je imao još jednu veliku priliku, i to u 88. minuti kada je Dupovac poslije ubačaja Pejovića iz kornera šutirao pored gola.

Minimalnom pobjedom Sarajevo se Zrinjskom revanširalo za poraz u 21. kolu PLBiH, te se u polufinalu Kupa priključilo Klisu, Tuzla Cityju i Borcu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.