Sarajevo: Maloljetni kabadahija s Koševskog Brda ponovo priveden

Objavljeno: 12.10.17 u 15:48 Autor: M. M.

Sarajevska policija uhapsila je jučer dvojicu maloljetnika osumnjičenih da su u utorak opljačkali dvije osobe u Sarajevo City Centru, potvrđeno je iz MUP-a KS.

Privedeni šesnaestogodišnjaci i ranije maltretirali vršnjake    FOTO: ARHIV
Privedeni šesnaestogodišnjaci i ranije maltretirali vršnjake FOTO: ARHIV

Kako je navedeno u zvaničnom izvještaju MUP-a KS, pripadnici Druge policijske uprave jučer oko 11.30 sati, priveli su K. N. (16) i H. E. (16), obojica nastanjena u Sarajevu.

Sumnjiče se da su u utorak, oko 21.30 sati u tržnom centru "SCC", u ulici Vrbanja, općina Centar Sarajevo, počinili navedeno krivično djelo na štetu A. K., i S. E. iz Sarajeva, kojima su, uz upotrebu fizičke snage, oteli ručne satove.

Kako saznajemo, riječ je o maloljetniku s Koševskog Brda koji je krajem septembra uhapšen zajedno sa njegovim 18-godišnjim bratom, zbog sumnje da su u stanu  u ulici Muhameda Hadžijahića u centru Sarajeva, zarobili, tukli i opljačkali maloljetnika, kojem su zaprijetili da im mora donijeti novac.

Policija je isti dan uhapsila maloljetnog N. K., koji je u prisustvu roditelja i advokata saslušan i protiv njega se poduzimaju mjere u skladu Zakonom o postupanju s maloljetnicima, dok je stariji brat uhapšen naknadno i trenutno je zbog ovog krivičnog djela u pritvoru. Na teret su im stavljena krivična djela protupravno lišenje slobode, razbojništvo i iznuda. 

I drugi uhapšeni maloljetnik E. H. odranije je poznat policiji. Naime, upravo su on i N. K. poznati po šokantnom snimku koji je svojevremeno objavila TV Hayat, a na kojem se ovi maloljetnici nasilnici vide kako maltretiraju svog vršnjaka i tjeraju ga da govori pogrdne riječi o sebi i svojoj porodici, a kako se nakon pojave snimka u medijima moglo čuti, nesretni dječak nije njihova prva žrtva. 

O svemu je obaviješteno i kantonalno tužilaštvo, a uhapšeni su predati u Jedinicu za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti uhapšenih maloljetnika.