open-navfaktor-logo
search
Akcija MUP-a KS
Sarajevo: Na 18 lokacija znakovi upozorenja turistima na opasnost od džeparoša
Ovim znakovima, koji će biti postavljeni na ukupno 20 mjesta, daju se praktični savjeti kako bi se slučajevi krađe dokumenata, novca i drugih vrijednosti, prevenirali i spriječili
08.06.2019. u 10:01
get url
text
Sarajevo, upozorenje, džeparoši

Na 18 lokacija u starom dijelu Sarajeva postavljeni su znakovi kojima se turisti i građani upozoravaju se na povećano prisustvo džeparoša na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Ujedno, kako se navodi u saopćenju, ovim znakovima daju se praktični savjeti kako bi se slučajevi krađe dokumenata, novca i drugih vrijednosti, prevenirali i spriječili. 

Ova akcija uslijedila je nakon što je u februaru mjesecu ove godine Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo objavila "Uputstvo turistima",  a proveli su je nadležni u Prvoj policijskoj upravi, u saradnji sa općinom Stari Grad Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Ove aktivnosti se realizuju kroz projekat "Rad policije u zajednici" s osnovnim ciljem preventivnog djelovanja u sprečavanju krivičnih djela krađa i džeparenja, te stvaranja što povoljnijeg sigurnosnog ambijenta, posebno u svjetlu predstojeće turističke sezone, saopćeno je iz MUP-a KS.

Upozorenje džeparoši
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.