open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo na liderskoj poziciji, nastavila se neugodna tradicija Čelika na Koševu
Golovima Amara Rahmanovića i Mersudina Ahmetovića Sarajevo je u susretu 13. kola PLBiH savladalo Čelik s 2:0
18.10.2019. u 19:50
get url
text

U prvom susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Sarajeva su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" savladali su Čelik s 2:0.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je domaći sastav preko Benjamina Tatara u trećoj minuti, no napadač Sarajeva je iz solidne pozicije prebacio gol Čelika.

U 24. minuti Nebojša Gavrić je žestoko šutirao iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti, ali je Bojan Pavlović odbranio njegov šut.

Samo minut kasnije Amar Rahmanović je ušao u šesnaesterac gostiju, no njegov udarac odlazi pored gola.

Najjače oružje Zeničana u prvom dijelu bile su kontre u koje su se dobro transformirali nakon grešaka fudbalera Sarajeva na protivničkoj polovini.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta Čelik je imao preko Aidina Mahmutovića, ali je njegov udarac u posljednjem trenutku izblokirao Amer Dupovac.

{$galerijaFotografija}

Nakon što su mreže mirovale u prvom poluvremenu, početak drugog obilježila je dobra šansa za Sarajevo. Pokušao je Mersudin Ahemtović poslije dodavanja Tatara ali je Pavlović odlično intervenisao.

Nekoliko minuta kasnije Ševko Okić je zaprijetio Vladanu Kovačeviću, a zatim je i Grahovac bio u prilici.

U 56. minuti gosti su ostali s deset igrača na terenu nakon što je glavni sudija Frano Jelić isključio Marka Perišića poslije jednog starta nad Benjaminom Tatarom. Uslijedili su žestoki protesti gostiju, a nakon što su se smirili arbitar iz Širokog Brijega pokazao je i žuti karton Anelu Dediću.

Samo pet minuta nakon isključenja Parišića Sarajevo je povelo. Strijelac je bio Amar Rahmanović.

Vodeći gol Sarajeva pogledajte OVDJE.

Dvadeset minuta prije kraja utakmice Okić je još jednom sebi izradio prostor za šut, no šutirao je jako lope.

U 77. minuti Gavrić je još jednom pokušao iz slobodnjaka, ali lopta se od živog zida odbila u korner.

Dvije minute kasnije Kovačević je bio taj koji je bio primoran loptu skrenuti u korner. 

Petim golom u posljednjih šest utakmica Mersudin Ahmetović, koji je danas bio kapiten Sarajeva, postavio je konačnih 2:0. Iskusni napadač bio je najviši u skoku poslije ubacivanja Milanovića i kornera, te je loptu u 85. minuti zakucao u mrežu iza leđa Pavlovića.

Gol Sarajeva za 2:0 pogledajte OVDJE.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, tako da se nastavlja neugodna tradicija po Zeničane na Koševu. Naime, Čelik je posljednju pobjedu na najvećem bh. stadionu zabilježio još daleke 1986. godine, dok se Sarajevo ovim trijumfom privremeno vratilo na vrh tabele.

_DSC0959.JPG
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.