open-navfaktor-logo
search
Celtic slavio u Zenici
Sarajevo ni u trećem pokušaju nije uspjelo izboriti grupnu fazu Evropske lige
Fudbaleri Sarajeva ni u trećem pokušaju nisu uspjeli izboriti plasman u grupnu fazu Evropske lige, a bh. prvak je s 1:0 poražen od Celtica u susretu na Bilinom polju.
01.10.2020. u 21:52
get url
text

Prvi dio prvih 45 minuta i nije pretjerano obilovalo prilikama. U jednoj od rijetkih šansi fudbaleri Sarajeva su 13. minuti istrčali dobar kontra napad Tatar, Ahmetović i Fanimo imali su trojicu protivničkih fudbalera pred sobom, no najbolji strijelac Sarajeva ove sezone Benjamin Tatar pogodio je mrežu Vasilisa Barkasa, ali s vanjske strane.

Iako je igrači slavnog škotskog kluba nešto više imali loptu u svom posjedu, na polovini Sarajeva i nisu imali nekih posebno kvalitetnih rješenja.

{$galerijaFotografija}

U 31. minuti Tatar se u na ivici šesnaesterca riješio dvojice protivnički fudbalera, no gosti su ipak na kraju uspjeli izblokirati njegov šut. U nastavku akcije Mersudin Ahmetović nije mogao do lopte poslije ubačaja Tatara.

Da nije bilo udarca Mohamed El Younoussija u 41. minuti susreta, kojeg je uspješno ukrotio Vladan Kovačević, teško da bi se neka zanimljiva situacija iz ofanzivne igre škotskog prvaka mogla izdvojiti.

Dobar posao u defanzivi Sarajeva odradio je Hrvoje Miličević koji je u dva-tri navrata odlično čitao igru gostujućeg sastava.

U samom finišu sudijske nadoknade Bordo tim je bio u dobroj kontri koju je povukao Tatar. Za razliku od 13. minute ovoga puta uposlio Matthiasa Fanima, ali je engleski internacionalac promašio loptu.

Igrači Sarajevo su u prvom dijelu primorali stopere Celtica da organizuju igru. Gosti su pokušavali preko bokova i centaršuteva, što baš i nije njihov stil igre, iako su ostrvska ekipa.

Celtic je dosta bolje otvorio drugo poluvrijeme. U 54. minuti El Younoussi je zaprijetio, no Kovačević je i ovog puta bio siguran. Škotski sastav je više pritiskao negoli na startu utakmice, a u 57. minuti Tatar izborio korner nakon kojeg je Miličević šutirao glavom, ali pored gola.

{$galerijaFotografija}

Gosti iz Škotske terensku dominaciju krunisali su dvadeset minuta prije kraja. Šut Christieja kratko je odbio Kovačević, no to je dalo Edouardu dovoljno prostora i vremena da odbijenu loptu pospremio u mrežu bh. prvaka.

Škotski velikan je i u nastavku meča bio bolji tim, a bilo je očito da se Sarajevo dosta umorilo od velikog pritiska Celtica u drugom dijelu susreta.

Imali su "zeleno-bijeli" još par situacija u kojima su mogli ozbiljno ugroziti Kovačevića, no rezultat se nije mijenjao, pa je škotski prvak osujetio treći pokušaj Sarajeva da se plasira u grupnu fazu Evropske lige. 

Sarajevo Celtic 1 01.10.2020.
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.