open-navfaktor-logo
search
Široka ponuda
Sarajevo: Otvoren drugi Fabrika Coffee Shop
U Sarajevu je otvoren drugi Fabrika Coffee Shop, koji je ujedno i specijalizirana kafeterija u kojoj posjetitelji mogu uživati u jedinstvenim aromama kafe. Fabrika Coffee Shop nalazi se na adresi Dalmatinska 2.
25.02.2022. u 15:51
get url
text

{$galerijaFotografija}

- Sarajlije mogu uživati u mnogobrojnim vrstama kafe. Ovdje možete pronaći različite espresso blendove i single-origin kafe. Sarajevo je dobilo lokal u kojem možete gledati kako se priprema kafa. Ponuda je zaista široka i možete ući u svijet kafe na jedinstven način, koji do sada nije postojao kod nas – kazala je Vildana Žuga, vlasnica agencije WE.

Menadžer, odnosno head roaster Fabrika Coffee Shopa Dragan Drbić govorio je o izuzetno bogatoj ponudi kafe.

- U našoj pržionici trenutno imamo više od 20 vrsta kafa. Neke koristimo za blendove, a  druge su single-origin. To su kafe koje rastu na jednom području, odnosno na jednoj farmi i prave se zasebno. Kada je riječ o blendovima, njih trenutno imamo pet u ponudi – istakao je on.

Ovdje možete naručiti i kafu koja je napravljena od duhana.

- Tokom ispijanja nećete osjetiti duhanski miris, pepeo ili dim. To su zagasite note koje kafa izvlači iz zemlje, odnosno područja gdje se nalazi. Ova vrsta kafe se samo tako karakterizira. Bitno je da nećete osjetiti ukus cigarete – objasnio je.

Pored navedenih espresso blendova i single-origin kafa, tu su i filter kafe kao što su French Press, Filter Coffee, Aero Press i V60 te domaća kafa na pijesku.

Ekipa Fabrika Coffee Shopa prilikom proizvodnje kafe koristi isključivo puno zrno. Posebnom tehnologijom postižu savršeno mljevenu kafu. Ovdje svako može pronaći nešto za sebe.

fabrika2.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.