open-navfaktor-logo
search
Pripremni meč
Sarajevo palo na prvom ozbiljnijem testu, Domžale bolje od bh. prvaka
Fudbaleri Sarajeva poraženi su s 4:1 u kontrolnom meču protiv Domžala koji je odigran danas u Umagu.
30.01.2021. u 13:50
get url
text

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine najozbiljiniji kontrolni meč u dosadašnjem dijelu priprema za nastavak sezon počeo je u sastavu: Džafić, Bešić, Miličević, Hebibović, Hodžić, Pejović, Ramić, Varešanović, Milanović, Tatar, Dervišagić.

Slovenski tim na terenu je predvodio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Senijad Ibričić, a Domžale su od prve minute igrali: Sorčan, Žinič, Dobrovoljc, Pišek, Kolobarić, Ibričić, Sikošek, Šoštarič Karič, Jakupović, Vuk, Husmani.

Susret je počeo odlično, ali po petoplasirani tim Prve lige Slovenije. Poslije nepune tri minute igre Domžale su stigle do prednosti, a strijelac vodećeg gola bio je Jakupović.

Sedam minuta prije kraja prvog dijela susret Dobrovoljc je matirao Džafića i tako udvostručio prednost svog tima.

U 40. minuti Sarajevo je zatreslo mrežu protivnika, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije, da bi dvije minute kasnije dobar šut Pejovića otiša preko gola.

Drugo poluvrijeme je počelo dobro za Bordo sastav. Poslije svega pet minuta igre Ivan Jukić, koji je na poluvremenu zamijenio Milanovića, pogodio je za 2:1.

Slovenski sastav je 17 minuta prije kraja po treći put danas zatresao mrežu bh. prvaka, a strijelac za Slovence bio je Marko Marinović.

Do kraja susreta slovenski tim je dao i četvrti pogodak za konačnih 4:1 pa je Sarajevo nakon rutinskih pobjeda protiv Višića (2:0) i Rudara iz Kaknja (3:0), doživjelo težak poraz u prvom ozbiljnijem testu.

Narednu utakmicu Sarajevo igra protiv Levskog 2. februara, dok se šest dana kasnije sastave sa Triglavom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.