open-navfaktor-logo
search
Revizija poslovanja
Sarajevo podnijelo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika
Fudbalski klub Sarajevo i novi menadžment kluba nastavili su sa provjeravanje poslovanja kluba u prethodnim godinama.
26.04.2022. u 17:58
get url
text

S tim u vezi menadžment kluba sa Koševa je tokom aprila podnio krivičnu prijavu protiv bivše generalne direktorice Sabrine Buljubašić, koja je krajem prošle kalendarske godine sporazumno raskinula ugovor sa klubom i napustila to radno mjesto.

Nakon što su iz kluba potvrdili da je podnesena prijava, rečeno je da će se nastaviti sa revizijom poslovanja, a ako se utvrde nepravilnosti uslijedit će nove prijave.

VEZANI TEKST - Sarajevo podnijelo krivičnu prijavu protiv Sabrine Buljubašić

Kako saznaje Sport1, Sarajevo je podnijelo još jednu krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. Ovog puta se radi o Damiru Kasumu, koji je obavljao funkciju predsjednika kluba tokom 2020. i 2021. godine, a dolaskom Ismira Mirvića u klub, napustio je tu funkciju.

Isti izvor piše da su u prijavi navedene sve nepravilnosti u rukovođenju kluba dok je Kasum imao rukovodeću poziciju, a sada je na organima Tužilaštva, da utvrde da li ima osnova za pokretanje postupka utvrđivanja krivične odgovornosti. Očigledno je da su u klubu odlučni da kompletno poslovanje pregledaju i na osnovu utvrđenih činjenica poduzmu naredne korake.

- Iako smo pokušali doći do provjere ove informacije, još nismo dobili zvaničnu potvrdu od strane menadžmenta FK Sarajevo po ovom pitanju - piše Sport1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.