open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Sarajevo pred praznim tribinama želi prekinuti crni niz, Velež gostuje u Modriči
Susreti 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas i sutra.
30.08.2022. u 08:15
get url
text

Kolo od 19 sati u Modriči otvaraju Sloga i Velež.

Novajlija u ligi se zasad predstavio u jako dobrom svjetlu i jasno je da mostarske Crvene očekuje ozbiljno iskušenje. Dobojlije svoje domaće utakmice ove sezone igraju u Modriči.

Sloga je nakon prvih šest ovosezonskih utakmica upisala po dvije pobjede, remija i poraza, i tako sakupila, za novajliju u ligi svakako respektabilnih, osam bodova. Zoran Čurguz posložio je jednu jako mladu i poletnu ekipu (prosjek godina 23) s nekoliko iskusnijih igrača poput Milakovića, Đorića i Popare. Takva Sloga je u šest dosadašnjih utakmica zabila trinaest golova (Kulenović čak četiri, a po dva su dodali Milaković, Zajić i Stevanović).

Meč između Sloge i Veleža sudit će Benjamin Deljković iz Sarajeva, a pomoćnici će mu biti njegov sugrađanin Admir Šehović, Božidar Rustić iz Gradiške te Banjalučanin Nebojša Žugić.

Sarajevo na Bilinom polju od 20 sati dočekuje Leotar.

Bordo tim u ovu utakmicu ulazi sa nizom od četiri meča bez pobjede, dok će sa druge strane momci iz Trebinja pokušati ponoviti sjajnu partiju iz prethodnog kola kada su iznenađujuće savladali Borac.

- Zabrinjavaju nas te povrede sa kojima imamo problema od starta prvenstva. Svaka dva kola nam fali jedan ili dva igrača. Vidjeli ste protiv Željezničara da je pukla fibula malom Buljubašiću, Aničić već odavno nije sa nama, Avramovski, Čirjak je zaradio crveni karton. Prije utakmice sa Željezničarom je Salčinu pukao prst, tako da se sa tim moramo nositi.

Pripremamo se za utakmicu sa Leotarom, danas ćemo odraditi trening i vidjeti šta je sa Suljićem, koji se žalio na povredu. Ja se nadam da ko god istrči na teren da će dati svoj maksimum kako bismo ostvarili prvu pobjedu u Zenici - kazao je Mustafa Kodro, pomoćni trener Bordo tima, u najavi meča.

Pravdu na ovom susretu dijelit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. 

Njegovi pomoćnici bit će Amer Macić iz Mostara, Jure Musa iz Čitluka, te Josip Martinović iz Čapljine.

Duel će se igrati pred praznim tribinama, s obzirom da je jučer FSBiH kaznio Bordo tim zabranom prisustvovanja publike na jednom domaćem meču.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.