open-navfaktor-logo
search
Od 10 do 12 sati
Sarajevo: Privremena obustava saobraćaja 3. maja zbog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je dalo saglasnost Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS-a za okupljanje u ulici Hamdije Kreševljakovića u utorak, 3. maja, od 10 do 12 sati, te će u tom periodu biti privremeno obustavljen saobraćaj radi provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja.
29.04.2022. u 12:29
get url
text

Privremena izmjena režima saobraćaja, između ostalog, sastojat će se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na regionalnom putu R446 (područje Kantona Sarajevo), ulici Derviša Numića, raskrsnici Put Mladih muslimana i ulice Derviša Numića, ulici Zagrebačka, ulici Terezija, ulici Hamdije Kreševljakovića - dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume "Most na Skenderiji" do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija - At Mejdan, osim unaprijed organizirano - formirane kolone vozila sa sudionicima javnog okupljanja.

Bit će zabranjen i pješački saobraćaj, koji će se odobravati u zavisnosti od procjene pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, te ovisiti od činjenice da li se kolona može sigurno kretati u neizmijenjenom režimu saobraćaja, u ulici Hamdije Kreševljakovića - dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Čobanija do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Save Skarića.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i u naznačenom terminu utvrđivat će operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu.

Također će biti dozvoljena i privremena izmjena režima saobraćaja ulici Hamdije Kreševljakovića - dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume "Most na Skenderiji" do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija - At Mejdan na način da se unaprijed organizovano-formirana kolona u povratku vrati istom maršutom uz pratnju i osiguranje MUP-a KS - samo u suprotnom smjeru.

Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune izmjene saobraćaja bit će: Baščaršija - Skenderija: Obala Isa-bega Isakovića - Hamdije Kreševljakovića (dionica pored At Mejdana) - Obala Kulina bana, te Skenderija - Baščaršija: Terezije - Hamze Hume - Obala Kulina bana (nakon prolaska učesnika manifestaciije uz pratnju MUP-a).

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.