open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo protiv Mladosti traži nastavak pobjedničke serije
Lider premijerligaškog karavana, ekipa Sarajeva, danas od 15.30 gostuje kod Mladosti u Doboju kod Kaknja
06.10.2018. u 09:19
get url
text

Pobjedom Željezničara nad Čelikom s 3:2 jučer je otvoreno 13. kolo Premijer lige BiH, a svih preostalih pet mečeva ovoga kola igraju se danas.

Lider premijerligaškog karavana, ekipa Sarajeva, danas od 15.30 gostuje kod Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Bordo je u odličnoj formi. Izabranici Husrefa Musemića na MGM Farm Arenu stižu sa šest vezani pobjeda računajući i Kup BH. Svakako da će pohvale i podrška Upravnog odbora dodatno goditi Musemiću, njegovim saradnicima i fudbalerima Bordo kluba.

Mladost je u posljednje vrijeme podigla formu. Protiv Željezničara je pokazala dopaljivu igru, a svi u Mladosti priželjkuju pozitivan rezultat.

Nakon nekoliko teških utakmica Sloboda će na Tušnju dočekati najslabiju ekipu u PLBiH, sastav Zvijezde 09. Sigurno da uloga velikog favorita pripada Crveno-crnim, a navijači tima koji predvodi Zlatan Nalić očekuju novu pobjedu.

U hercegovačkom derbiju aktuelni prvak će gostovati u Gabeli. Aktuelni prvak ne briljira, ali ono što je važnije, za sada skuplja bodove. Današnji susret bit će duel učitelja i učenika, s obzirom na to da je Blaž Slišković svojevremeno u Hajduku trenirao Matu Neretljaka, koji je nedavno preuzeo GOŠK.

Od 15.30 još će se sastati Radnik i Tuzla City, dok će zavjesu na 13. kolo PLBiH stustiti meč koji je se igra na Pecati između Širokog Brijega i Krupe.

PLBiH, 13. kolo:
Radnik – Tuzla City (15.30 sati)
Mladost – Sarajevo (15.30) / MojaTV
GOŠK – Zrinjski (15.30) / BHT1
Sloboda – Zvijezda 09 (15.30)
Široki – Krupa (18.30)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.