open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo protiv Zvijezde 09: Sve spremno za feštu na Koševu
Sarajevo je posljednju titulu osvojilo u sezoni 2014/15., nakon čega je uslijedila dominacija Zrinjskog
18.05.2019. u 07:01
get url
text

Pretposljednje kolo Premijer lige BiH moglo bi dati odgovor na pitanje ko će biti novi prvak države.

Priliku da preuzme tron od Zrinjskog ima Sarajevo, koje će eventualnom domaćom pobjedom protiv Zvijezde 09 (17 sati) treći put u klupskoj historiji osvojiti naslov prvaka BiH, a prvi put duplu krunu, s obzirom na to da su izabranici Husrefa Musemića prije nekoliko dana na Koševo donijeli pehar Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je posljednju titulu osvojilo u sezoni 2014/15., nakon čega je uslijedila dominacija Zrinjskog. Plemići su tri godine uzastopno prošli prvi kroz cilj.

I sada je Zrinjski prvi pratilac Sarajeva, sa tri boda zaostatka i slabijim međusobnim skorom.

Ekipa Blaža Sliškovića danas će na svom terenu ugostiti Tuzla City i uz eventualnu pobjedu nadati se nekom kiksu Sarajeva.

Željezničar je na terenu izborio Evropu, ali ima administrativnih problema, zbog kojih nije dobio licencu za evropska takmičenja. Od domaće publike opraštaju se duelom protiv Čelika, starog sportskog rivala.

Evropu će igrati i Široki Brijeg, koji se oporavlja od poraza u finalu Kupa od Sarajeva. Širokobrijažani rasterećeni dočekuju Radnik.

Sloboda će na Tušnju dočekati Mladost i sigurno tražiti oproštajnu ovosezonsku pobjedu na Tušnju, čime bi uspješno zaključili jednu turbulentnu sezonu.

Već otpisani timovi Krupa i GOŠK igrat će za prestiž.

Sve utakmice igraju se u terminu od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.