open-navfaktor-logo
search
Ozbiljan udarac bh. fudbalu
Sarajevo prvak BiH: Oglasili se iz Željezničara
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Takmičarske komisije i okončao sezonu u Premijer ligi BiH, ali i ostalim takmičenjima pod svojim "kišobranom".
01.06.2020. u 22:11
get url
text

FK Sarajevo je prvak, u Evropu idu Željezničar, Zrinjski i Borac, a elitni rang napuštaju Čelik i Zvijezda 09.

Nakon što je odluka i ozvaničena, oglasili su se iz FK Željezničar.

Nakon današnje odluke FSBIH o završetku BH Telecom Premijer lige, FK Željezničar želi da izrazi svoj jasan stav i nezadovoljstvo donesenim odlukama. Uprkos svim naporima koje smo učinili i davanju konkretnih rješenja, u skladu s razvojem situacije povodom virusa COVID-19 u našoj državi, smatramo da donesena odluka nije u korist fudbala i sporta u cjelini te da će imati značajne posljedice po fudbal u BIH. Naša želja, i ranije izrečeni stav, o nastavku svih fudbalskih takmičenja u BiH je bio jasan – najtrofejniji bh. klub želio je nastavak odigravanja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa naše zemlje, te da tako na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na evropskoj sceni, kao i o mjestima koja vode u niži rang - saopćili su iz kluba sa Grbavice.

- Uprkos ukidanju vanrednog stanja u cijeloj državi, pokretanja svih drugih sfera života, ovom odlukom je zadat ozbiljan udarac fudbalu u BIH. Nažalost, mi nismo krenuli putem skoro svih evropskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja. Ne želimo da mislimo da su na ovakvu odluku utjecale neke stvari i interesi mimo sporta. Kao legalisti moramo prihvatiti odluku FS BIH, ali smo dužni zbog naših navijača, naših prijatelja, naših sponzora još jednom da kažemo – odluku apsolutno ne podržavamo - poručili su iz FK Željezničar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.