open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo razbilo Krupu, minimalac Zrinjskog u Bijeljini
Favoriti su opravdali svoje uloge u prvim mečevima 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine
22.09.2018. u 18:22
get url
text

Fudbaleri Sarajeva su u gostima kod Krupe slavili s visokih 4:1 i tako četvrti put slavili na terenu kojeg svi označavaju "problematičnim", jer se igra na vještačkoj travi. Gost je odlično otvorio utakmicu. Iako je bio bez nekoliko izuzetno važnih igrača, sastav Husrefa Musemića bio je izuzetno motivisan.

Već u 7. minuti bilo je 0:1 za Sarajevo, a strijelac je bio Tatar. Sarajevo je svoju prednost udvostručilo u samom finišu prvog poluvremena, kada je loptu poslije udarca Šišića u vlastitu mrežu skrenula odbrana domaćih.

Vrijedi kazati da je Sarajevo od 24. minute imalo igrača više, jer je Makitan zaradio direktan crveni karton.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, bilo je 0:3. Strijelac za goste bio je Halilović. Već tada je pitanje pobjednika bilo rješeno, ali je Šabanović u 68. minuti povisio na 0:4.

Da Sarajevo ne bi bilo jedini tim koji u Krupi na Vrbasu nije primio gol, pobrinuo se Nikodijević golom u 77. minuti za konačnih 1:4.

Drugi susret, koji je počeo u isto vrijeme kada i meč u Krupi, između Radnika i Zrinjskog, pripao je aktuelnim prvacima. Plemići su slavili s minimalnih 0:1 zahvaljujući golu Nemanje Bilbije iz 15. minute utakmice.

Bio je to treći ovosezonski poraz Radnika, ali prvi pred domaćom publikom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.