open-navfaktor-logo
search
20. kolo
Sarajevo slavilo u Trebinju, bez pobjednika u tuzlanskom derbiju
Danas su odigrane dvije utakmice 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
26.02.2022. u 14:55
get url
text

Fudbaleri Sarajeva upisali su gostujuću pobjedu protiv Leotara rezultatom 2:0.

Bordo tim je sjajno ušao u susret, kada je povratnik u redove kluba sa Koševa, Asmir Suljić nakon gužve u šesnaestercu doveo Sarajevo u vodstvo. Bagarić se u 13. minuti fenomenalno snašao i efektno postigao pogodak za vodstvo Sarajeva rezultatom 2:0.

Sarajevo je u prvom poluvremenu imalo još nekoliko prilika, ali Leotar se dobro branio.

U nastavku susreta nije bilo većih dešavanja do 67. minute kada je Aćimović u dva navrata mogao smanjiti prednost Bordo tima. Prvo ga je izblokirao kapiten Dupovac, a onda je dobro intervenisao golman Dizdarević. 

Drugo poluvrijeme je obilježila oštra igra, a dosuđen je veliki broj prekršaja. Ahmetović je u 87. minuti propustio veliku priliku, ali je lopta otišla pored gola.

Sarajevo se nakon 20 kola nalazi na 4. mjestu sa 31. bodom, dok se Leotar nalazi na pretposljednjem mjestu sa 16 osvojenih bodova.

U drugom meču odigranom u istom terminu Sloboda i Tuzla City podijelili su bodove (1:1).

Od samog početka susreta prikazana je loša predstava gradskih rivala, igralo se grubo, pa zbog mnogo prekida igra nikako nije mogla da se razvije. 

Sloboda je u 36. minuti došla u vodstvo iz prvog udarca u okvir gola na današnjem susretu. Fedor Predragović postigao je prelijep pogodak sa 20 metara, za radost svojih navijača. 

Tuzla City je došla do izjednačenja u 49. minut. Nukić je šutirao, Bukvić sjajno odbranio, a lopta je došla do Mehanovića koji je poslao loptu u mrežu Slobode. Krpić se našao u prilici u 66. minuti ali golman Slobode je bio na visini zadatka.

Do kraja susreta najveće pojačanje u historiji Tuzla Cityja Emiliano Nsue imao je nekoliko odličnih prilika da dovede svoj tim do pobjede, ali realizacija je izostala.

Sloboda se trenutno nalazi na sedmoj poziciji sa 25 bodova. Tuzla City je drugi sa 37 bodova.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.