open-navfaktor-logo
search
Akcija Škorpion
Sarajevo: Supruga Amara Šljive i konobar u njenom kafiću uhapšeni zbog droge
Sarajevska policija uhapsila je jučer Lejlu Šljivo (1975), vlasnicu kafića Škorpion koji se nalazi u Zvorničkoj ulici u Sarajevu, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, saznaje Faktor.
15.10.2021. u 12:19
get url
text

Također, uhapšen je i Bakir Dž., konobar u njenom kafiću.

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, u saradnji sa policajcima Treće PU i Sektora za policijsku podršku, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, i na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, pretresli su ovaj kafić.

- Tom prilikom je kod vlasnice L. Š., rođena 1976. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, pronađeno i oduzeto oko 250 grama suhe zeljaste materije u paketićima pripremljenim za uličnu prodaju, digitalna vaga i pribor za prepakivanje. Izvršenim pretresom konobara B. Dž., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, pronađena su i oduzeta tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu - saopćili su iz MUP-a KS.

Također su pretresena i dva stana sa pratećim prostorijama koje koristi Lejla Šljivo na području Općine Novo Sarajevo.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, L. Š. i B. Dž. lišeni su slobode i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode. Nakon završene kriminalističke obrade, navedena lica su uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a KS.

Lejla Šljivo supruga je Amara Šljive, koji je bivši pripadnik Specijalne jedinice MUP-a FBiH, a koji se ranije dovodio u vezu sa nekoliko pucnjava u Sarajevu.

Za njim je još 2004. godine bila raspisana potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Tada je učestvovao u pucnjavi u ilidžanskom restoranu "Bosna" kad su dvije osobe ranjene.

Njegovim terencem "cherokee" pobjegli su i učesnici pucnjave u oktobru 2006. godine ispred ugostiteljskog objekta "Boemi" u Sarajevu.

Hapšen je u akciji SIPA-e kodnog naziva "Benelux", zbog neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, zbog čega je u Sudu BiH osuđen na dvije godine zatvora.

Nakon što se nije javio na odsluženje krivično-pravne sankcije, za njim je bila raspisana međunarodna potjernica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.