open-navfaktor-logo
search
Stigli najbolji borci
Sarajevo: Svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u kik-boksu
U Sarajevo su povodom Svjetskog prvenstva u kik-boksu, prema navodima organizatora, doputovale reprezentacije iz 59 zemalja
22.10.2019. u 13:43
get url
text

U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra“ u Sarajevu danas je svečano otvoreno 22. svjetsko prvenstvo u kik-boksu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Organizatori prvenstva su Kik - boksing savez BiH i CBS Tešanj, a borci će se za odličja boriti od 22. do 26. oktobra. Svjetsko seniorsko prvenstvo okupilo je najbolje borce kik-boksinga na jednom od najvećih sportskih događaja u posljednje vrijeme u BiH.

U Sarajevo su povodom Svjetskog prvenstva u kik-boksu, prema navodima organizatora, doputovale reprezentacije iz 59 zemalja, koje će biti smještene u kompleksu hotela "Hills" na Ilidži. U sportskom nadmetanju učestvovaće više od 800 takmičara, a borbe će se odvijati u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch – Zetra".

Prvenstvo je zvanično otvorenim proglasio Fadil Novalić, premijer Vlade Federacije BiH, koja je generalni sponzor događaja.

{$galerijaFotografija}

- U današnjem dinamičnom i izazovnom svijetu, sve države donose na veliku pozornicu svoja dostignuća u sportu, kulturi, ekonomiji... Mi, kao mala zemlja, imamo puno više šansi u sportu i umjetnosti, nego li u nekim drugim oblastima da se dostignućima borimo sa velikim nacijama. Zato je za nas ovaj događaj veoma važan - kazao je, između ostalog, Novalić i proglasio otvorenim takmičenje.

Uoči Svjetskog prvenstva, Salko Zildžić, selektor bh. kickboxing reprezentacije, istakao je da su učinili sve da se takmičari pripreme na najbolji mogući način te da očekuje nastavak dobrih rezultata i osvajanja medalja sa prethodnih prvenstava. Kao kandidate za neku od medalja naveo je Ahmeda Krnjića, Igora Emkića, Mesuda Selimovića i Jasminu Merdić.

Borci iz cijelog svijeta u narednih pet dana borit će se u disciplinama K1, low kick i light contact. Maskota Svjetskog prvenstva je bosanski zmaj “Zmaki“.

Osim Novalića, svečanoj ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u kickboxingu prisustvovali su, između ostalih, Roy Beker, predsjednik Svjetske kik-boksing asocijacije (WAKO), koja je nedavno primljena u Međunarodni olimpijski komitet i nada se da će uskoro ući u krug olimpijskih sportova, kao i Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH.
 

SP u kik boksu
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.