open-navfaktor-logo
search
Šminkanje grada
Sarajevo u festivalskom ruhu
Sarajevske ulice dobijaju svečani festivalski izgled, a ekipe preduzeća Park na terenu koje ukrašavaju gradske ulice svojevrsni su vijesnici nadolazećih dana kada će se održavati 27. Sarajevo Film Festival.
07.08.2021. u 12:28
get url
text

Festivalske zastavice, već tradicionalno sedam dana prije početka Festivala, upravo su postavile ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova. Tako ulice Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva od danas imaju festivalsko ruho, crvene zastavice sa znakom SFF-a. Od ranih jutarnjih sati ekipa Parka s mehanizacijom bila je na terenu sa zadatkom postaviti sajle na kojima su nanizane zastavice i to na potezu od hotela "Evropa" pa gotovo sve do Narodnog pozorišta, saopćio je Park.

Osim ovih radova ekipe Parka već su itekako uključene u završne pripreme za početak SFF-a, jer se rade i dodatni hortikulturni radovi, osim redovnog održavanja, da bi zelene površine i trgovi bile što uređenije i čišće. U saradnji sa Općinom Centar ekipe Parka dodatno su uredile travnjake uz Trg Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta i Trga Jurislav Korenić ispred Pozorišta mladih. Uređen je i od korova i rastinja očišćen i harem Kalin hadži Alijine džamije u ulici Branilaca Sarajeva.

Iz betonskih žardinjera na Trgu ispred Pozorišta mladih očišćen je korov i suho cvijeće i sve je pripremljeno za dopunsku sadnju ukrasnog bilja, nakon vikenda. U ulici Branilaca Sarajeva očišćene su dodatno i površine koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem. U Parkovom rasadniku i vrtnom centru Flora u Nedžarićima također se radi vrlo užurbano na pripremi dodatnog dekora za festivalski trg i uređenje prostora uz crveni tepih.

Dekorativne žardinjere već su spremne i zasađene ukrasnim cvijećem i sadnicama. Spremna su i dekorativna stabla i samo se čeka dan isporuke i postavljanja kako bi Trg ispred Pozorišta zasjao u punom sjaju. U preduzeću Park već su formirani i dežurni timovi koji će raditi od polovine sedmice sve do završetka SFF i biti posvećeni higijeni javnih zelenih površina uz objekte i lokacije na kojima će se održavati festivalski događaji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.