open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Sarajevo u Kaknju lovi plasman u četvrtfinale, duel premijerligaša u Mostaru i na Tušnju
Pet od ukupno osam mečeva igra se od 15.30 sati, dva počinju u 17 sati, dok posljednji duel za plasman među osam najboljih starta od 18.30 sati na Tušnju
03.10.2018. u 08:09
get url
text
FK Sarajevo

Utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas. Pet od ukupno osam mečeva igra se od 15.30 sati, dva počinju u 17 sati, dok posljednji duel za plasman među osam najboljih starta od 18.30 sati na Tušnju. Upravo će susret između Slobode i Širokog Brijega biti jedan od najzanimljivijih u ovoj fazi takmičenja.

Osim meča na Pecari duel dva premijerligaška sastava gledat ćemo i u Mostaru, gdje će aktuelni prvak Zrinjski ugostiti Krupu.

Bivši prvak naše zemlje, banjalučki Borac, na Gradskom stadionu bit će domaćin bijeljinskom Radniku, dok će Sarajevo koje je proteklog vikenda na Koševu porazilo tim iz Semberije gostovati u Kaknju kod Rudara.

Danas će snage odmjeriti i dvije Zvijezde. Ona gradačačka će na Banja Ilidži biti Zvijezdi iz Etno sela Stanišići. Rudar iz Prijedora će ugostiti sastav Klisa, dok će TOŠK biti domaćin GOŠK-u.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela takmičenja u Kupu Bosne i Hercegovine, ekipa Mladost Kikači, na svom će se terenu boriti s OFK Slogu iz Gornjeg Crnjelova, drugoplasirani sastav iz Prve lige RS-a.

U osmini finala najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji igra se samo jedan utakmica, a ukoliko poslije 90 minuta rezultat bude izjednačen odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca.

Parovi osmine finala Kupa BiH:
Rudar Prijedor - Klis (15.30 sati)
TOŠK - GOŠK (15.30)
Rudar Kakanj - Sarajevo (15.30)
Zvijezda - Zvijezda 09 (15.30)
Mladost Kikači - OFK Sloga (15.30)
Borac - Radnik (17)
Zrinjski - Krupa (17)
Sloboda - Široki Brijeg (18.30)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.