open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo u Tuzli, Tuzla u Mostaru: Ko će biti neporažen i poslije šestog kola?
Umjesto tri utakmice koliko je bilo planirano rasporedom, danas se igraju dva meča šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
21.08.2021. u 09:08
get url
text

Meč između Leotara i Posušja trebao se igrati od 17 sati, ali prolongiran je za srijedu jer je Trebinjce pokosio stomačni virus.

Tako će šesto kolo biti otvoreno u Tuzli gdje Sloboda dočekuje Sarajevo. Duel starih rivala na Tušnju počinje u 19 sati.

Sloboda igra odlično na startu sezone, ne zna za poraz nakon pet uvodnih mečeva i od maskimalnih 15, osvojila je 13 bodova. Mladen Žižović ima na raspolaganju sve fudbalere.

U rosteru Sarajeva situacija je nešto drugačija. Još uvijek nije registrovan trener Goran Sablić, bez dozvola su Vicko Ševelj, Darko Lazić, Mirko Oremuš, Krste Velkoski. Izostat će suspendovani Amer Dupovac i Kerim Palić, a trener više ne računa na usluge Tine Sušića. Pod znakom pitanja je nastup Matthiasa Fanima.

Duel sudi Antoni Bandić, prijenos je na Moja TV.

U 21 sat na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru počet će dvoboj Zrinjskog i Tuzla Cityja. Izabranici Sergeja Jakirovića i Husrefa Musemića igraju sjajno na početku prvenstva, efikasno, dopadljivo.

Gosti u Mostar dolaze s maksimalnim učinkom od četiri pobjede, dok ni Zrinjski ne zna za poraz, a dodatni elan domaćinu mogla bi biti pobjeda nad Borcem u Banjoj Luci u prošlom kolu rezultatom 5:1.

Frano Jelić iz Širokog Brijega dijelit će pravdu, a gledatelji će susret moći pratiti na Areni Sport.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.