open-navfaktor-logo
search
Ugrožena sigurnost
Sarajevo: Zašto ispadaju gume oko tramvajskih šina na obnovljenoj S krivini
Početkom novembra 2020. godine u Sarajevu su završeni radovi na dionici tramvajske pruge S krivina - stajalište Marijin Dvor, a nedostaci na ovom projektu još nisu otklonjeni.
04.03.2021. u 12:53
get url
text
S krivina
S krivina

Kada je zvanično završen ovaj projekat u dužini 350 metara, u GRAS-u su izrazili nezadovoljstvo zbog nekih propusta u sanaciji ove tramvajske dionice. Izvođač radova bio je Konzorcij OK BAU d.o.o. Gradačac i Željo d.o.o. Konjic.

Kako se vidi na fotografijama, počele su ispadati gume oko šina. Kablovi vire na nekoliko mjesta i niko ne zna za šta služe.

 {$galerijaFotografija}

- Nedostaci na koje su ukazivali stručnjaci iz GRAS-a još nisu sanirani. Naši inženjeri su pozvani samo kada su radovi završeni i tom prilikom su izrazili nezadovoljstvo urađenim poslom, a oni nisu bili uključeni u ove radove. Nedostaci su bili u asfaltiranju i postavljanju gume oko šina. Investitor i nadzorni odbor bilo je Ministarstvo saobraćaja KS – kazao je Senad Mujagić, v. d. direkotora GRAS-a.

Vrijednost ovog projekta iznosila je oko 600 hiljada maraka, a novac je osiguran kreditnim aranžmanom sa Razvojnom bankom Federacije BiH.

IMG_20210303_104343.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.