open-navfaktor-logo
search
Maja Jurić
Sarajevska glumica koju je prepoznao BBC sada gradi uspješnu karijeru i u Hrvatskoj
Mlada se glumica može pohvaliti i snimljenim materijalom za turski film "Secret from the past" u kojem ulogu ima i Slavko Sobin, ali i radom na seriji "Love, Lies And Records" u produkciji slavnog BBC-a
09.09.2019. u 21:57
get url
text
Maja Jurić

Sarajevsku glumicu Maju Jurić domaća publika imat će priliku upoznati u novoj dramskoj seriji Nove TV "Drugo ime ljubavi".

Bit će ovo prvi put da će plavokosa glumica prodornih tirkiznih očiju i zaraznog smiješka pokušati osvojiti hrvatsku publiku.  Maja se glumom počela baviti poprilično kasno, s 23 godine, a Akademiju dramskih umjetnosti upisala je tek iz trećeg pokušaja. Zamalo je završila na pravu i komunikologiji, no onda se ohrabrila ispuniti svoj glumački san.

Ubrzo nakon te odluke počele su pristizati poslovne ponude i izvan matične zemlje, a mlada se glumica može pohvaliti i snimljenim materijalom za turski film "Secret from the past" u kojem ulogu ima i Slavko Sobin, ali i radom na seriji "Love, Lies And Records" u produkciji slavnog BBC-a.

Danas je starije i afirmiranije kolege smatraju jednom od najperspektivnijih mladih glumica na Balkanu. Pod pritiskom društva i roditelja svoj glumački san samo je sanjala do "kasne" 23. godine.

- To je preteško, nećeš nikada uspjeti baveći se time, govorili su mi, dok u jednom trenutku nisam shvatila da je život samo jedan i da se treba boriti za svoje snove. Ako to sad ne napraviš, živjet ćeš jedan nesretan i neispunjen život. Nimalo se nisam pokajala i sve mi se isplatilo- poručuje.

Castinge je preko agentice Anile Gajević počela dobivati i prije nego je upisala glumu i tako je polako došla do internacionalnih suradnji.

- Odmah sam to shvatila kao jednu veliku šansu da se ostvarim i snimala sam apsolutno svaki casting koji mi je slala. Čak i kad bi sutra imala ispit, a večeras moram snimiti casting, snimam to kako god. Od nekih 10 castinga dobiješ jedan, ali samo pokušavaš i radiš, postaješ sve iskusniji, bolji i sigurniji, a time onda dolaze rezultati kao što je BBC- istakla je Maja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.