Sarajevska Općina Novi Grad donirala vozilo Domu zdravlja u Stocu

Objavljeno: 14.09.17 u 11:37

Predstavnicima Doma zdravlja Uzunovići - Stolac uručeno je vozilo za kućne posjete, koje je donirala Općina Novi Grad Sarajevo.

Ključeve  direktoru Doma zdravlja  Alisu Bolobanu uručio je Rusmir Baljić
Ključeve direktoru Doma zdravlja Alisu Bolobanu uručio je Rusmir Baljić

Ključeve automobila direktoru Doma zdravlja dr. Alisu Bolobanu uručio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo dr. Rusmir Baljić.

Obzirom da ova zdravstvena ustanova brine o zdravlju više hiljada povratnika na područje općine Stolac, nabavkom vozila bit će omogućena bolja zdravstvena zaštita povratnika koji zahtjevaju kućne posjete, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

- Dom zdravlja Uzunovići brine o svim povratnicima na područje općine Stolac, kojih ima nešto više od dvije hiljade, a vozilo će svakako dobro doći našim kolegama i tehničarima oko obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Ovo je jedan od najboljih projekata, kada je riječ o pomoći povratnicima u toku ove godine. Pomažemo koliko možemo, ne samo povratnicima u Federaciji BiH, nego i u RS-u - izjavio je predsjedavajuć Baljić prilikom primopredaje vozila.

Alis Boloban, zahvalio je Općini na donaciji i Udruženju građana Orhideja putem kojeg je realizirana donacija automobila, koje će služiti za kućne posjete i patronažnu službu.

- Brinemo o velikom broju starih, oboljelih i nepokretnih osoba, kojima svakodnevno treba medicinska pomoć, vozilo će mnogo olakšati i medicinskom osoblju i pacijentima - rekao je Boloban.   

Donacija je dio Programa podrške povratnicima, za čiju realizaciju je iz budžeta Općine Novi Grad ove godine izdvojeno 160.000 KM.