open-navfaktor-logo
search
Saopćeni detalji
Sarajevska policija se oglasila o tuči i pucnjavi na Vracama
Pripadnici Treće sarajevske Policijske uprave uhapsili su sinoć E. M. (1979) i S. N. (1983) zbog tuče i pucnjave koja se dogodila u Radničkoj ulici u naselju Vraca, potvrđeno je jutros iz MUP-a KS.
04.05.2020. u 11:52
get url
text

Kako se navodi u policijskom saopćenju, oni su u 20.15 sati u tuči nanijeli povrede A.B. i A.H. iz Sarajeva, nakon čega je E. M. pucao iz pištolja u zrak.

- Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su im ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajavo.Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za zadržavanje uhapšenih osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Četrdesetjednogodišnji E. M. tereti se za izazivanje opće opasnosti, nasilničko pnašanje i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije, dok se S. N. tereti za nasilničko ponašanje, precizirali su iz policije.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.