open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Sarajevska policija stala ukraj razbojnicima
Uhapšene dvije osobe koje se sumnjiče da su počinile više razbojništava na području Kantona Sarajevo u proteklom periodu
25.09.2018. u 12:37
get url
text

Jučer ujutro, na osnovu potrage koja je za njim bila raspisana, uhapšen je Haris Skorupan (24), a zbog sumnje da je pljačkao kladionice na području Novog Sarajeva.

Tokom saslušanja utvrđeno je da je on bio glavni akter razbojništva u kladionici "Millenium" koje se dogodilo u ulici Envera Šehovića 30. augusta.

Također, on se sumnjiči i da je 19. septembra u ulici Fetaha Bećirbegovića opljačkao radnicu sportske kladionice "Williams".

Skorupanu se također na teret stavlja i nekoliko  nekoliko razbojništava počinjenih na podrućju općine Novi Grad. Kod njega je pronađen i pištolj koji je najvjerovatnije koristio pri izvršenju krivičnih djela.

Dvadesetdevetogodišnji Admir A. iz Sarajeva uhapšen je u ulici Malta zbog razbojništava na području općine Novo Sarajevo.

Pripadnici MUP-a KS jučer su rasvijetlili i krađu do koje je došlo u ulici Ferhadija, a kada je maloljetni H. F. ukrao mobilni telefon  P. D. iz Beča. Prilikom pretresa kod maloljetnika je pronađen i oduzet ukradeni telefon.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti uhapšenih razbojnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.