Sarajevska policija uhapsila nasilnika: Djevojci polomio rebra i prijetio da će je ubiti

Objavljeno: 11.01.17 u 11:29 Autor: M. M.

Sarajevska policija uhapsila je sinoć 36- godišnjeg Damira K. iz Sarajeva zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i upućivanja prijetnji djevojci G. J. iz Sarajeva.

Nasilnika uhapsili pripadnici Treće PU    FOTO: ARHIV
Nasilnika uhapsili pripadnici Treće PU FOTO: ARHIV

Kako nezvanično saznajemo, Damir K. je pretukao djevojku, kojoj je tom prilikom polomio rebra, te prijetio da će je ubiti.

Njega su policajci Treće PU uhapsili sinoć oko 23 sata, nakon čega je predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS. O slučaju je upoznato i sarajevsko Tužilaštvo.

Damir K. je i odranije poznat po nasilničkom ponašanju. Privođen je u julu ove godine, nakon što je na Trgu zlatnih ljiljana u naselju Dobrinja pucao iz pištolja. Policija je tad pretresom stana koji koristi na području općine Novi Grad, pronašla i oduzela pištolj Glock, kalibra 9 milimetara sa okvirom i 37 metaka istog kalibra, a za koji je posjedovao odobrenje.

Hapšen je i u maju 2011. godine, zbog sumnje da je pomogao Safetu Ljaljaju nakon pucnjave u kojoj je ranjen Adnan Milić iz Sarajeva, a koja se dogodila u ugostiteljskom objektu I-3 u sklopu Tržno-prodajnog centra Saraj Polje u Ulici Adija Mulabegovića u općini Novi Grad. Osumnjičeni je nakon ranjavanja pobjegao, ali ga je policija pronašla u vikendici vlasništvo Benjamina H. u mjestu Mehina Luka kod Hadžića, gdje se krio sa vlasnikom vikendice i Damirom K.