open-navfaktor-logo
search
Saznaje Faktor
Sarajevske policajce nakon potjere držao na nišanu: U akciji u Visokom "pao" poznati razbojnik
Rasim Ganić (34) iz Visokog, višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela uhapšen je u zajedničkoj akciji FUP-a, OSA-e i MUP-a Zeničko dobojskog kantona, potvrdio je za Faktor izvor blizak istrazi.
09.04.2020. u 12:28
get url
text

Za Ganićem je MUP ZDK raspisao više centralnih potraga, a za njim su na snazi bile i dvije centralne potjernice koje su raspisali Kantonalni sud u Sarajevu i Općinski sud u Visokom.

VEZANI TEKST - Zatražen pritvor za Devovića i Zerdu, za Ganićem potjernica

Ganiću se na teret stavlja više razbojništava i teških krađa, a samo u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona ima oko 15 "sabranih djela".

Posljednje u nizu za šta se sumnjiči je razbojništvo iz novembra prošle godine u marketu u Hadžićima, kada je, nakon munjevite potjere, MUP Kantona Sarajevo u naselju Otoka uhapsio Visočake Mirzu Devovića (32) i Sanela Zerdu (30), dok je Ganić pobjegao.

Razbojnički trojac tada je, uz prijetnju oružjem, opljačkao prodavnicu "Sloga marketi", a zatim su se dali u bijeg automobilom "fiat stilo".

Nakon što su u policijskoj potjeri sustignuti na Otoci, nisu se željeli mirno predati već su fizički napali policajce, a Ganić je u policajce prethodno iz vozila uperio oružje.

Držeći policajce na nišanu, pobjegao je pješice u nepoznatom pravcu.

{$galerijaFotografija}

Policija je tada istaknula da se smatra naoružanim i opasnim.

O Rasimu Ganiću, kao i njegovom bratu Bajazitu, Faktor je i ranije pisao, a više o tome možete pročitati OVDJE

Otoka, hapšenje, 11.11.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.