open-navfaktor-logo
search
Dežurni na terenu
Sarajevske ulice u novogodišnjoj noći nakon policijskog sata puste
Kao jedna od epidemioloških mjera zbog koronavirusa u 23 sata nastupio je policijski sat, te su ulice u centru Sarajeva puste. 
31.12.2020. u 23:49
get url
text

Otkazane su proslave na otvorenom, a objekti ne mogu raditi duže od 23 sata.

Na terenu su dežurne službe policije, hitne pomoći, vatrogasci i inspektori koji kontroliraju poštivanje mjera i eventualno pružaju pomoć onima kojima je ona potrebna.

{$galerijaFotografija}

Podsjećamo, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva naredio je kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva "da u saradnji sa mjerodavnim kantonalnim ministarstvima osiguraju zabranu rada ugostiteljskih objekata i kazina na području kantona u razdoblju od 23 sata uvečer do pet sati ujutru narednog dana", a navedeno se odnosi i "na ugostiteljski dio odnosno restorane u hotelima, motelima i sl.", te se "ograničava kretanje stanovništva na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine u vremenu od 23 sata uvečer do pet sati ujutru narednog dana", a za kontrolu ove odredbe zadužene su kantonalne uprave policija nadležnih kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova shodno kantonalnim propisima o javnom redu i miru.

U novogodišnjoj noći i prva dva dana 2021. godine na području Kantona Sarajevo timovi sastavljeni od kantonalnih sanitarnih i tržišno-turističkih inspektora će uz asistenciju policijskih službenika MUP-a KS vršiti pojačani inspekcijski nadzor nad primjenom donesenih mjera, a propisane su i novčane kazne.

Policijski sat, novogodišnja noć, 31.12.2020.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.