Sarajevski polumaraton: Drugo kolo Atletske rekreativne lige

Objavljeno: 13.09.17 u 08:50

Nakon uspješno završene utrke na 5km u Sportsko-rekreacionom centru Safet Zajko, atletskim rekreativcima slijedi novi izazov. Već u nedjelju, 17. 09. 2017., je drugo kolo Atletske rekreativne lige, a prema programu je disciplina polumaraton, kojeg organizira NGO Sarajevo maraton.

Pozivni plakat Sarajevskog polumaratona
Pozivni plakat Sarajevskog polumaratona

Rekreativci, koji su uplatili kotizaciju za polumaraton preko grupne prijave Ateletske rekreativne lige, lično preuzimaju brojeve u terminu i na lokaciji gdje organizator NGO Sarajevo maraton organizira oficijelno dijeljenje brojeva.

Napominjemo da svi članovi Atletske rekreativne lige koji budu učestvovali na polumaratonu svoje rezultate moraju nama, organizatorima ARL, dostaviti isključivo na mail [email protected] kako bi ih uvrstili u tabelu ARL.

Preko hiljadu polumaratonaca će u nedjelju startati na utrci ispred BBI centra u 10 sati. Očekujemo da će vrijeme i dobro raspoloženje učesnika uljepšati ovaj događaj. Učesnici bi vrijeme do starta trebali da iskoristite i da se pripreme u svakom smislu za utrku, jer rezultati će biti uneseni na oficijalnu tabelu Atletske rekreativne lige, od čega će zavisiti i plasman u konačnom ishodu Lige.

- U prethodnom kolu učestvovalo je 32 rekreativca, što je više od očekivanog, s obzirom da je bio drugi dan Kurban-bajrama. One koji se još nisu prijavili u ARL ovim ih putem pozivamo da to učine i da ujedno sa istrčanim polumaratonom počnu skupljati svoje bodove u Atletskoj rekreativnoj ligi i tako motivišu sebe da nastave trenirati i nakon polumaratona – kaže se u pozivu Atletske rekreativne lige.