open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Sarajevu samo bod kod "fenjeraša", Mladost Čeliku prepustila mjesto u zoni ispadanja
Iako je "okliznulo" na gostovanju kod posljednjeplasiranog tima, Sarajevo je preuzelo lidersku poziciju od Željezničara
07.12.2019. u 14:53
get url
text

Fudbaleri Sarajeva u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirali su na gostovanju kod posljednjeplasirane Zvijezde 09 odigravši 1:1.

Prvo poluvrijeme, po dosta teškom terenu stadiona u Ugljeviku, nije ponudilo mnogo šansi, a jednu od rijetkih već u šestoj minuti imao je Gedeon Guzina, ali je Strahinja Manojlović odličnom intervencijom spasio svoju mrežu.

Nastavak susreta donio je mnogo bolju igru na obje strane, a već poslije četiri minute igre u nastavku Ognjen Đelmić je pogodio za vodstvo fenjeraša, da bi aktuelnog prvaka od poraza spasio Mersudin Ahmetović. Iskusni napadač Sarajeva je u 76. minuti bio siguran izvođač najstrožije kazne koju je izborio Haris Handžić, te deseti ovosezonskim golom postavio konačnih 1:1.

Sarajevo je do kraja napadalo, ali se rezultat nije mijenjao.


Iako se "okliznulo" na gostovanju kod posljednjeplasiranog tima, Sarajevo je preuzelo lidersku poziciju od Željezničara, a hoće li tamo dočekati proljeće zavisit će od meča koji od 16 sati počinje na Grbavici između Željezničara i Veleža.

Šest golova viđeno je u lokalnom derbiju između Mladosti i Čelika koji je pripao domaćem sastavu s 4:2. Gosti su u 11. minuti poveli golom Aidina Mahmutovića, da bi mladi Anes Vazda pet minuta prije kraja prvog dijela izjednačio rezultata. Drugim golom na meču Mahmutović je vratio prednost Zeničanima u 54. minuti, da bi samo četiri minute kasnije Bahrudin Atajić s bijele tačke pogodio za 2:2.

{$galerijaFotografija}

Do totalnog preokreta Mladost je stigla zahvaljujući pogotku mladog Nedima Hadžića iz 70. minute susreta, a pobjedu domaćina je ovjerio Nemanja Dragutinović u 90. minuti za konačnih 4:2. Zahvaljujući ovoj pobjedu tim iz Doboja kod Kakanja pobjegao je iz opasne zone, a to mjesto prepustio je upravo Čeliku.

Minimalnu pobjedu Tuzla Cityju u duelu protiv Širokog Brijega donio je gol Voje Ubiparipa. Srbijanski napadač pogodio je preciznim udarcem iz slobodnjaka u 49. minuti susreta i tako prekinuo niz od tri vezane pobjede tima sa Pecare.


"Minimalac" je slavio i i Zrinjski, a za pobjedu ekipi Mladena Žižovića nad njegovim bivšim timom pobrinuo se Damir Šovšić majstorijom iz 61. minute utakmice.


Premijer liga, 19. kolo:

Mladost - Čelik Zenica 4:2
Tuzla City - Široki Brijeg 1:0
Zrinjski - Radnik 1:0
Zvijezda 09 - Sarajevo 1:1

HŠK Zrinjski - FK Radnik 07.12.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.