On je rekao da je sada potpuno jasno da je Dodik predao Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku NATO-u.

- Dodikovo skrivanje je za mene ključni utisak i najvažnija slika vezana za ovu vježbu. On nas vodi nezaustavljivo ka NATO i to je sada jasno cjelokupnoj javnosti u BiH, a posebno u RS. Pokazalo se da je Dodik godinama obmanjivao javnost i da je bilo netačno sve što je govorio - naveo je Šarović.

On kaže da je Dodik kao predsjedavajući Predsjedništva BiH mogao spriječiti održavanje ove vojne vježbe.

- Srbija je otkazala istu vježbu koja je trebala da se održi ovih dana samo radi Kosova, jer u Albaniji na sličnoj vježbi učestvuju snage samoproglašenog Kosova. Dodik je kao predsjedavajući Predsjedništva BiH mogao da spriječi vježbu, ali nije - kazao je Šarović.

On navodi da je nakon održavanja ove vojne vježbe očigledno da Republika Srpska na bilo koji način ne prati Srbiju kada je u pitanju odnos prema NATO.

- Činjenica je da se Srbija dosljedno drži vojne neutralnosti i ne učestvuje u ovoj vježbi NATO-a i da je to jasno rekla. Rekao bi da je Dodik dao prećutnu saglasnost da NATO snage dođu na Manjaču. Pored toga očigledno je i da to nije nikakva virtuelna vojna vježba kako je on to najavljivao, jer su dva člana Predsjedništva BiH prisustvovala i dala pečat tom događaju, dok je Dodik, kao predsjedavajući pobjegao - istakao je predsjednik SDS.

Šarović, koji je danas zajedno sa rukovodstvom SDS posjetio Trebinje, je rekao da je Istočna Hercegovina važna je za SDS.

On je rekao da će se rukovodstvo SDS-a sastati i sa načelnicima opština iz tog dijela Republike Srpske, koji su zapostavljeni od strane enitetskih vlasti.

- SDS u izbornoj jedinici devet ima pet načelnika i sa njima ćemo razgovarati o problemima sa kojima se susreću. Od njih će javnost čuti koliko su zapostavljeni, koliko se malo ulaže, koliko nema pažnje, bilo kakvim strateškim dokumentima, razvoju infrastrukture i sve je praktično na obećanjima, lažima. LJudi iz Hercegovine idu, idu čak i iz Trebinja gdje bi trebao biti sasvim obrnut proces“, kaže Šarović.