open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
Šarović: Dok je SDS bio u vlasti, migranata u Republici Srpskoj nije bilo
Migranstka kriza se usložnjava i prijeti da eskalira u narednih 15 dana, upozorava Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) ,osvrćući se na aktuelna dešavanja sa migrantima u Bosni i Hercegovini.
20.06.2020. u 13:31
get url
text

Šarović kaže da je očito da aktuelna vlast nema odgovora na migrantsku krizu.

-Dok aktuelna vlast u Republici Srpskoj samo kuka nad ovako teškom situacijom, podsjećam da dok je u Vijeću ministara BiH bio SDS, najveći ikada zabilježeni broj migranata nije prelazio 4.500, a već sada ih imamo blizu 10.000, što je uvećanje za 100 posto - naglašava Šarović.

On dodaje da dok je ministar sigurnosti bio Dragan Mektić migranata uopće nije bilo u Republici Srpskoj, a sada "imamo iz dana u dan drastične situacije sa migrantima i ekscese u više gradova upravo u Republici Srpskoj".

-Situacija će biti još gora jer trebamo pogledati šta se dešava preko granice, u Srbiji, gdje u Loznici i okolini imamo pobune i sigurno možemo očekivati novih 5.000 migranata koji će ući na našu teritoriju - istakao je.

Šarović je ponovio da vlast na nivou Bosne i Hercegovine a posebno predstavnici Republike Srpske u državnim institucijama koji su ranije bili veoma glasni u kritici prema u SDS-u, konačno treba da shvati da su oni sada najodgovorniji i da moraju da nađu odgovorajuća rješenja, saopćeno je iz SDS-a.

-Oni zaboravljaju da su već odavno vlast i da više nemaju koga da kritikuju izuzev sami sebe i da konačno preuzmu odgovornost za ono što mjesecima propuštaju da učine - zaključio je Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.